ΑΘΗΝΑ
10:38
|
23.01.2021
Υπό τις ειδικές συνθήκες που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας, τελέστηκε φέτος ο αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γνωστή μεγαλοπρέπεια και λαϊκή γιορτή που συνοδεύει τη μέρα των Θεοφανείων, ειδικά στον Πειραιά, κάθε χρόνο, ήταν απούσα φέτος, λόγω των συνθηκών και μέτρων λόγω του COVID-19.

O Αγιασμός των Υδάτων έγινε στον εσωτερικό χώρο του καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδος, από τον Πειραιώς Σεραφείμ, όπως ορίζεται εκ των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ωστόσο, και στο εσωτερικό του ναού τηρήθηκε το έθιμο και αφέθηκαν και φέτος, έστω και εντός, ελεύθερα, λευκά περιστέρια.


Oι πολίτες άρχισαν να προσέρχονται από τις οκτώ το πρωί, και στάθηκαν στη σειρά για να δεχθούν τη θεία ευχαριστία, αν και τελικά δεν έγινε δυνατό να κοινωνήσουν όλοι όσοι ήρθαν.

Η είσοδος στον ναό γινόταν τηρώντας το όριο ατόμων που επιβάλλεται. Διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, και μετά το πέρας της οι αστυνομικοί απομάκρυναν το πλήθος του λαού από τον προαύλιο χώρο του ναού, όπου και και λάμβαναν τον αγιασμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χριστούγεννα στον Ασπρόπυργο

Τα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και κατοίκων, στον Ασπρόπυργο, ανήμερα Χριστουγέννων, κορύφωση της κρίσης που προκάλεσαν τα αυστηρότερα και έκτακτα μέτρα στα δυτικά προάστια της Αττικής.
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ – Μεξικό: Πρώτη τηλεφωνική συνομιλία των Προέδρων

Ηράκλειο: Δωρεάν «ηλεκτροκίνητη» μετακίνηση για τους πολίτες

Αναποδογύρισε λεωφορείο με προορισμό το Γκραντ Κάνυον.

Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα