ΑΘΗΝΑ
08:16
|
25.01.2021
Τα περιοριστικά μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο και δεν προβλέπεται άρση τους αν δεν σημειωθεί αισθητή μείωση του αριθμού διασωληνωμένων και κρουσμάτων.
@ƒ}ƒXƒNŽp‚Œʋ΂·‚él‚½‚¿‚V“úŒß‘OA‚i‚qV‹´‰w‘O
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κήρυξε σήμερα, Πέμπτη, εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο και τρεις γειτονικές περιοχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Ωστόσο φόβους σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων εγείρει το περιορισμένο εύρος τους, καθώς ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφεται σε όλη την επιφάνεια της χώρας.

«Κηρύσσουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» διότι «υπάρχουν φόβοι ότι η ταχεία εξάπλωση του νέου κορονοϊού σε όλη τη χώρα μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις ζωές των κατοίκων και στην οικονομία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα κατόπιν συνεδρίασης που είχε με επιτροπή ειδικών.

Εκτός της πρωτεύουσας κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και για τους νομούς Καναγκάβα, Τσίμπα και Σαϊτάμα.

Τα περιοριστικά μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο, Παρασκευή, και δεν προβλέπεται άρση τους αν δεν σημειωθεί αισθητή μείωση του αριθμού διασωληνωμένων και κρουσμάτων στις πληγείσες περιοχές. Αφορούν κυρίως τα εστιατόρια και τα μπαρ, τα οποία καλούνται να σταματήσουν να προσφέρουν αλκοόλ μετά τις 19:00 τοπική ώρα και να κλείνουν στις 20:00. Επίσης συνίσταται στους κατοίκους να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες εξόδους από το σπίτι τους το βράδυ.

Οι επιχειρήσεις ενθαρρύνονται να ευνοήσουν την τηλεργασία με στόχο τη μείωση κατά 70% των μετακινήσεων από το σπίτι στη δουλειά.

Τα σχολεία ωστόσο δεν καλούνται να κλείσουν και οι δημόσιες εκδηλώσεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται αλλά μόνον στο 50% των δυνατοτήτων υποδοχής και με μέγιστο αριθμό 5.000 θεατών.

Την ίδια στιγμή, πολλές άλλες περιοχές της Ιαπωνίας, μεταξύ των οποίων η Οσάκα και η Άιτσι, στο κεντρικό της τμήμα, εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν την ίδια δέσμη μέτρων.

Αυτή τη στιγμή εκτιμάται πως η πληρότητα των διαθέσιμων κλινών στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας φτάνει το 88%, με το Τόκιο να καταγράφει 2,447 νέα κρούσματα κορονοϊού, αριθμό που συνιστά ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Πηγές: The Japan Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανοικτά σχολεία και όχι τηλεδιδασκαλία: Πλαταίνει το κίνημα καταλήψεων λυκείων στην Ιταλία

Πιθανό το νέο λοκντάουν στη Γαλλία

Συζήτηση Μεξικού – Ρωσίας για το Sputnik-V

Το Ισραήλ απαγορεύει τις διεθνείς πτήσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα