ΑΘΗΝΑ
10:39
|
25.04.2024
Οι Δημοκρατικοί, εκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ κατηγορούν πλέον και τον πρόεδρο της Ρωσίας για την αιματηρή εισβολή των Ρεπουμπλικανών οπαδών στο Καπιτώλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Δημοκρατικοί, εκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ κατηγορούν πλέον και τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν για την αιματηρή εισβολή των Ρεπουμπλικανών οπαδών στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Έχοντας ξοδέψει τέσσερα χρόνια στο να επιμένουν ότι η Ρωσία χάκαρε τις προεδρικές εκλογές του 2016 διευκολύνoτας τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, αρκετοί Δημοκρατικοί επιστρέφουν στο αφήγημά τους περί Ράσιανγκέιτ και δεν διστάζουν να κατηγορήσουν άλλη μία φορά τη Μόσχα για τα πρωτοφανή χθεσινά επεισόδια που στιγμάτισαν την ιστορία των ΗΠΑ.

Έτσι, ο σύμβουλος του πρώην Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Μπεν Ρόντες δήλωσε ότι ήταν μια μέρα την οποία “ο Βλαντίμιρ Πούτιν περίμενε από τον Ψυχρό Πόλεμο”.


Τα γεγονότα της Τετάρτης ήταν το «δώρο του Τραμπ στον Πούτιν», δήλωσε ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία, Μάικλ Μακφάουλ.

“Ο Πούτιν κέρδισε”, δήλωσε ο Ρόμπερτ Ράιχ, ο οποίος ήταν γραμματέας εργασίας του Μπιλ Κλίντον.

Το τουίτ του ώθησε την Αφρικανοαμερικανή ακτιβίστρια Μάργκαρετ Κίμπερλεϊ να απαντήσει: “Όχι, εδώ είναι Αμερική”.

“Αν δεν υπήρχε ο Πούτιν, οι φιλελεύθεροι θα τον εφεύρισκαν”, πρόσθεσε η Κίμπερλεϊ.


Υπενθυμίζεται ότι οι Δημοκρατικοί, αμέσως μετά την ήττα της Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές του 2016, κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι “συνεργάστηκε” με τον Τραμπ στα περίφημα WikiLeaks και το σκάνδαλο με τα email του επικεφαλής της εκστρατείας της Τζον Ποδεστα, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αυτή η θεωρία συνωμοσίας επικράτησε για να δικαιολογήσει την ήττα της Χίλαρι από τον Τραμπ. Μετά από διετή έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες, ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ που είχε αναλάβει την έρευνα σχετικά με τις σχέσεις της Ρωσίας και του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ, αποφάνθηκε ότι δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να συνδέει τη Μόσχα με το “χακάρισμα” των Δημοκρατικών.

Περίληψη της έρευνας του ειδικού ανακριτή που διήρκησε 22 μήνες για τον ρόλο της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι δεν διαπιστώθηκε πως μέλη της εκστρατείας Τραμπ συνωμότησαν με τη ρωσική κυβέρνηση στις προσπάθειές της να επηρεάσει τις εκλογές. 

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα