ΑΘΗΝΑ
11:08
|
20.04.2024
Τι δήλωσε για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου”, Νικόλαος Καπραβέλος προειδοποιεί ότι έρχεται τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. “Έρχεται τρίτο κύμα και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα”, τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Καπραβέλος. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι είναι σίγουρος ότι η χώρα θα ζήσει πολύ χειρότερα  περιστατικά με “αυτά τα μυαλά” που διαθέτουμε και τότε δεν θα μιλάμε για  τραγωδία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος, αλλά ολόκληρης της χώρας. 

Για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καπραβέλος εξήγησε  ότι δεν ευθύνεται μόνο η γιορτή του Αγίου Δημητρίου, αλλά και μια σειρά διαφόρων δραστηριοτήτων όπως το εμπόριο και ο τουρισμός.  Υπάρχει, ωστόσο διαφορά μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου, υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος και αυτή είναι ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι περισσότερο πιεσμένο τώρα, καθώς η διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ είναι πια περιορισμένη.   

“Έχω μείνει χωρίς λόγια”, δήλωσε ο κ. Καπραβέλος. “Δεν ξέρω πραγματικά τι άλλο μπορώ να προσθέσω για να βοηθήσω τους πολίτες και την πολιτεία, προκειμένου να αποφύγουμε την τραγωδία η οποία συνεχίζεται και τη βλέπουμε μπροστά μας”, πρόσθεσε.  Διευκρίνισε επίσης ότι η εισαγγελία της πόλης τον κάλεσε για να διερευνήσει τυχόν ευθύνες για την κατάσταση του Νοεμβρίου. 

“Σε μια από τις τότε μαύρες μέρες, είχα κάνει την επισήμανση ότι χάνονται και θα χαθούν ζωές που θα μπορούσαν να έχουν κερδηθεί. Ύστερα από μια εβδομάδα με είχε καλέσει η εισαγγελία Θεσσαλονίκης με τρία ερωτήματα:

1ον τι δεν έγινε που θα μπορούσε να γίνει 

2ον την χρονική περίοδο που έπρεπε να γίνει και 

3ον ποιοι ευθύνονται για την όλη κατάσταση.

Βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση να πρέπει να εξηγήσω ότι  για αυτό που έγινε τον Οκτώβριο, ευθύνεται το ότι δεν ελήφθησαν μέτρα. Και έτσι  την πληρώσαμε με εκατόμβη θυμάτων και συνεχίζουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος. 

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα