ΑΘΗΝΑ
01:04
|
24.04.2024
Η εμπρηστική συμπεριφορά του Τραμπ δίνει αφορμή για "πάγωμα" των λογαριασμών του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση που αναδεικνύει την ισχύ των ιδιοκτητών Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα πως αναστέλλεται τουλάχιστον ως την ορκωμοσία του προέδρου Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου η λειτουργία των λογαριασμών του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Ιnstagram.

“Τα σοκαριστικά γεγονότα του τελευταίου 24ώρου δείχνουν καθαρά πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον υπόλοιπο χρόνο του στο αξίωμα για να υποβαθμίσει την ειρηνική και νόμιμη μεταβίβαση της εξουσίας στον εκλεγμένο διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν” αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ζούκενμπεργκ.

Προσωρινά και μέχρι νεωτέρας έχει ανασταλεί η πρόσβαση του απερχόμενου προέδρου και στο λογαριασμό που διατηρεί στο Τουίτερ.

Image

Η αντίδραση του Έντουαρντ Σνόουντεν

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην υπάλληλος της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, NSA, που είχε γίνει γνωστός διεθνώς το 2013 για την απόφασή του να αποκαλύψει τις παρακολουθήσεις δεκάδων ξένων ηγετών και εκατομμυρίων πολιτών παγκοσμίως από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σχολίασε την είδηση λίγη ώρα μετά την απόφαση του Ζούκενμπεργκ με ανάρτησή του στο Twitter.

¨Το Facebook επίσημα σιγεί τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Είτε για το καλό, είτε για το κακό, αυτό θα μείνει γνωστό ως σημείο καμπής στην μάχη για τον έλεγχο στον ψηφιακό λόγο” έγραψε σε ένα πρώτο, σύντομο σχόλιό του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα