ΑΘΗΝΑ
12:39
|
26.04.2024
Οι επικριτές καταδικάζουν την ιδέα ενός καρτούν με ανεξέλεγκτο μόριο… στην εποχή του #MeToo.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το όνομά του είναι Τζον Ντίλερμαντ, ένας άνδρας με ασυνήθιστο πέος- τόσο ασυνήθιστο που μπορεί να κάνει επιχειρήσεις διάσωσης, να υψώσει σημαία ή να κλέψει παγωτό από παιδιά, όπως αναφέρει δημοσίευμα στον βρετανικό Γκάρντιαν (Guardian). Ο Τζον με το ασυνήθιστα μεγάλο και επιδέξιο πέος είναι ο ήρωας παιδικής εκπομπής στη Δανία, η οποία έκανε πρεμιέρα το περασμένο Σάββατο στη δημόσια τηλεόραση και έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Η σειρά κινουμένων σχεδίων απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από τεσσάρων έως οκτώ ετών. Ο Τζον ξεπερνά τις καθημερινές δυσκολίες και προκλήσεις της ζωής του με τα γεννητικά του όργανα.

 

Οι επικριτές της σειράς καταδικάζουν την ιδέα ενός ήρωα που δεν μπορεί να ελέγξει το πέος του. “Είναι αλήθεια αυτό το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στα παιδιά, ενώ είμαστε εν μέσω ενός τεράστιου κινήματος #MeToo;”, ήταν το σχόλιο που έκανε η συγγραφέας Άννε Λίσε Μάρστραντ Γιόργκενσεν.  “Διαιωνίζει την καθιερωμένη ιδέα μιας πατριαρχικής κοινωνίας και κανονικοποιεί την ‘κουλτούρα των αποδυτηρίων’… που χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει πολλές κακές συμπεριφορές ανδρών. Είχε πρόθεση να είναι αστείο, οπότε θεωρείται αβλαβές. Αλλά δεν είναι. Και το διδάσκουμε αυτό στα παιδιά μας”, σχολίασε ο Κρίστιαν Γκρόες, επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ροσκλίντε.

Εν αντιθέσει η Έρλα Χέινεσεν Χόιστεν, κλινική ψυχολόγος που εργάζεται με οικογένειες και παιδιά, πιστεύει ότι οι επικριτές ή όσοι προβλήθηκαν από την ιδέα της μάλλον υπεραναλύουν τα πράγματα. “Ο Τζον Ντίλερμαντ μιλά στα παιδιά και μοιράζεται τον δικό τους τρόπο σκέψης. Και τα παιδιά βρίσκουν τα γεννητικά όργανα αστεία”, είπε η Δανέζα ψυχολόγος και πρόσθεσε: “η εκπομπή περιγράφει έναν άνδρα που είναι παρορμητικός και δεν έχει πάντα τον έλεγχο. Που κάνει λάθη, όπως τα παιδιά. Αλλά, κυρίως, ο Ντίλερμαντ πάντα τα διορθώνει. Αναλαμβάνει την ευθύνη των ενεργειών του. Για παράδειγμα, όταν μια γυναίκα στην εκπομπή του λέει ότι θα έπρεπε να κρατά το πέος του μέσα το παντελόνι του, εκείνος την ακούει. Που είναι κάτι ωραίο. Είναι υπεύθυνος».

Υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες νωρίτερα η τηλεπαρουσιάστρια της Δανίας, Σόφι Λίντε, αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας της σηματοδοτώντας την έλευση του κινήματος #MeToo στη σκανδιναβική χώρα που θεωρείται πρωτοπόρα στην ισότητα των φύλων.  Περισσότερες από 1.600 γυναίκες υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή όπου ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα είναι έντονο στα μέσα ενημέρωσης της Δανίας. Εκατοντάδες άλλες έχουν επίσης καταγγείλει ότι ο σεξισμός και η σεξουαλική παρενόχληση ανθούν στο χώρο της πολιτικής και της ιατρικής.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κινητοποίηση φοιτητών έξω από τα γραφεία της CVC

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα