ΑΘΗΝΑ
02:26
|
28.06.2024
Ο Κάπεντ,που είχε καταδικαστεί σε θάνατο σαν αυτουργός στη δολοφονία του πρώην προέδρου Λωράν Καμπιλά, επέμεινε πάντα πως είναι αθώος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Όλοι οι δολοφόνοι και οι προδότες του Λωράντ Ντεζιρέ Καμπιλά είναι γενικά ελεύθεροι. Μόνο οι αθώοι είναι στη φυλακή» δήλωσε ο 61χρονος πρώην στρατιωτικός ΄Εντι Κάπεντ μετά την αποφυλάκισή του σήμερα από τη φυλακή Μακάλα της Κινσάσας, πρωτεύουσας της Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό.

Ο Κάπεντ είχε καταδικαστεί σε θάνατο σαν αυτουργός στη δολοφονία του πρώην προέδρου της ΛΔ Κονγκό, Λωράν Ντεζιρέ Καμπιλά, που ανέτρεψε (Μάιο του 1997) τον (επί χρόνια…) αιμοσταγή δικτάτορα Μομπούτου Σέσε Σέκο.

Ποτέ δεν παραδέχθηκε την ενοχή του επιμένοντας πως είναι αθώος και πως καταδικάστηκε άδικα. Ούτε μία φορά δεν έκανε πίσω από τον ισχυρισμό του ότι οι πραγματικοί δολοφόνοι και προδότες του πρώην ηγέτη που βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία που διαπράχθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2001.

Στο πλευρό του στάθηκαν αρκετές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πέτυχαν σήμερα την απελευθέρωσή του μετά από φυλάκιση 20 ετών.

Aujourd’hui âgé de 61 ans, Eddy Kapend a passé vingt ans dans une cellule de la prison de Makala, à Kinshasa.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι απειλές της Χεζμπολάχ στα συμπεράσματα της συνόδου της Ε.Ε. για τη Μέση Ανατολή

Προεδρικές εκλογές αύριο στο Ιράν

Φωτιά σε δάσος της Αρκαδίας

Στόχος μας η ένταξη στην Ε.Ε., λέει ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα