ΑΘΗΝΑ
11:35
|
26.04.2024
Η εξήγηση που έδωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν για την απαγόρευση στις εισαγωγές εμβολίων από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, απαγόρευσε σήμερα Παρασκευή στην κυβέρνηση της χώρας να προχωρήσει σε εισαγωγές εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. “Οι εισαγωγές αμερικανικών και βρετανικών εμβολίων στη χώρα απαγορεύονται. Το έχω πει αυτό στους αξιωματούχους και το λέω δημόσια τώρα”, τόνισε ο Χαμενεΐ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα και εξήγησε γιατί: “Αν οι Αμερικανοί ήταν ικανοί να παραγάγουν ένα εμβόλιο, δεν θα είχαν ένα τέτοιο φιάσκο με τον κορονοϊό στην ίδια τους τη χώρα”.

Το Ιράν ξεκίνησε τον περασμένο μήνα τις δοκιμές σε ανθρώπους του πρώτου υποψήφιου εμβολίου του εναντίον της Covid-19, λέγοντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τη χώρα να νικήσει την πανδημία παρότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ επηρεάζουν την ικανότητά της να εισάγει εμβόλια.

Ο Χαμενεΐ επαίνεσε τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Ιράν να αναπτύξει εγχώρια εμβόλια, αλλά είπε πως μπορεί επίσης να εξασφαλίσει δόσεις εμβολίων “από άλλα αξιόπιστα μέρη”. Δεν έδωσε λεπτομέρειες, όμως η Κίνα και η Ρωσία είναι και οι δύο σύμμαχοι του Ιράν. “Δεν είμαι αισιόδοξος ούτε για τη Γαλλία λόγω του ιστορικού τους με το μολυσμένο αίμα”, σχολίασε ο Αλί Χαμενεΐ, αναφερόμενος στο σκάνδαλο με το μολυσμένο αίμα στη Γαλλία στα χρόνια του 1980 και του 1990.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα