ΑΘΗΝΑ
09:58
|
26.04.2024
Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προειδοποιεί για κατάρρευση του ΕΣΥ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εκτίμηση ότι στα τέλη Φεβρουαρίου θα καταγράφονται περίπου 2.000 κρούσματα νέου κορονοϊού την ημέρα, εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.  

Μιλώντας στο Open Tv ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε πεπεισμένος ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φανεί μία μικρή άνοδος στα ημερήσια επιδημιολογικά νούμερα, μετά την αύξηση της κινητικότητας κατά περίπου 20%, όπως εκτιμά, στις μεγάλες πόλεις και λίγο λιγότερο προς την επαρχία τις ημέρες των γιορτών. Στη συνέχεια θα φανούν τα αποτελέσματα των όποιων δραστηριοτήτων ανοίξουν.  

Σύμφωνα με τον καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη το Σύστημα Υγείας ξεκινά ήδη επιφορτισμένο με το 59% των διαθέσιμων κλινών να είναι κατειλημμένες. “Αρχές του Φλεβάρη θα έχουμε ανάπτυξη κρουσμάτων με μία αύξηση που θα ξεκινά στα τέλη του Ιανουαρίου με 1.000 κρούσματα ημερησίως”, ανέφερε ο καθηγητής του ΑΠΕ και πρόσθεσε πως σταδιακά στα μέσα του Ιανουαρίου αναμένονται γύρω στα 1.500 κρούσματα την ημέρα ενώ στα τέλη Φεβρουαρίου ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων θα φτάνει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, στα 2.000. “Κάπου εκεί θα έχει μπλοκάρει το σύστημα Υγείας και κάπου εκεί θα χρειαστούμε μέτρα”, σχολίασε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Πηγή: OpenTV

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα