ΑΘΗΝΑ
17:22
|
25.04.2024
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα έχει αύριο ιδιωτική συνάντηση στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα έχει σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, “ιδιωτική συνάντηση” στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ακολούθως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει γεύμα στον Αλβανό πρωθυπουργό, στο οποίο θα παραβρεθεί και ο υπουργός Εξωτερικών.

“Συμπτωματικά” ο ‘Εντι Ράμα είχε μεταβεί την Τετάρτη στην Άγκυρα υπογράφοντας συμφωνίες με σημαντικότερη εκείνη για την ίδρυση διμερούς Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου.

Κατά τη συνάντηση που είχε ο Έντι Ράμα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν θέματα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας και ασφάλειας επιβεβαιώνοντας τον ενισχυμένο ρόλο και επιρροή της Άγκυρας (και…) στα Δυτικά Βαλκάνια.

«Η σύσταση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μας σε κάθε τομέα» είχε δηλώσει, αργότερα, από την πλευρά του ο Πρόεδρος Ερντογάν σε επακόλουθη συνέντευξη Τύπου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα