ΑΘΗΝΑ
02:53
|
27.04.2024
Ο γαλλικός στρατός αρνήθηκε ότι προκάλεσε την απώλεια αμάχων, παρότι μάρτυρες μιλούν για δεκάδες απώλειες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Μαλί και ο γαλλικός στρατός αρνήθηκαν σήμερα Πέμπτη τους ισχυρισμούς ότι κατά τη διάρκεια γαλλικής αεροπορικής επίθεσης σκοτώθηκαν εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν σε γάμο την περασμένη Κυριακή.

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης με τις γαλλικές δυνάμεις σκοτώθηκαν μόνο ισλαμιστές μαχητές.

Ο γαλλικός στρατός αρνήθηκε ότι προκάλεσε την απώλεια αμάχων, παρότι μάρτυρες δήλωσαν ότι μπορεί έως και 20 άτομα γάμου να σκοτώθηκαν στην αεροπορική επίθεση.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα δήλωσε από πλευράς της ότι ένοπλοι άνδρες στόχευαν ένα ασθενοφόρο που μετέφερε αρκετά από τα θύματα στο νοσοκομείο την Τρίτη.

Η Γαλλία έχει πάνω από 5.000 στρατιώτες που σταθμεύουν στο Μαλί και την ευρύτερη περιοχή του Σαχέλ με σκοπό σύμφωνα με την γαλλική πολιτική ηγεσία να βοηθήσει τις αφρικανικές χώρες να αντιμετωπίσουν τζιχαντιστές μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο πέντε Γάλλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες δέκα ημέρες στο Μαλί, με εκατοντάδες πολίτες της αφρικανικής χώρας να διαδηλώνουν πρόσφατα κατά της στρατιωτικής παρουσίας της Γαλλίας.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα