ΑΘΗΝΑ
17:13
|
26.04.2024
Η εισαγγελία ανακοίνωσε πως δεν θα κατηγορηθούν οι αστυνομικοί που απείλησαν με όπλο και συνέλαβαν αναίτια τέσσερα μαύρα κορίτσια στο Νένβερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εισαγγελία ανακοίνωσε πως δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες στους αστυνομικούς για την αναίτια κράτηση τεσσάρων μαύρων κοριτσιών υπό την απειλή όπλου (και την χειροπέδηση δύο εξ αυτών) με την λανθασμένη υποψία ότι οδηγούσαν κλεμμένο όχημα.  

Η αστυνομία διαπίστωσε τελικά ότι το αυτοκίνητο που μετέφερε τα κορίτσια, ηλικίας 6 έως 17 ετών, είχε τον ίδιο αριθμό πινακίδων με μοτοσυκλέτα που αναζητούσαν από άλλο κράτος. Ο εισαγγελέας είπε επίσης ότι ήταν δύσκολο για τους αστυνομικούς να δουν ποιος ήταν μέσα στο όχημα λόγω των βαμμένων παραθύρων του.

Ο επικεφαλής αναπληρωτής εισαγγελέας Κλίντον Μακίνζι χαρακτήρισε “ενοχλητικό” το συμβάν και κάλεσε το αστυνομικό τμήμα να αναθεωρήσει τις πολιτικές του για να διασφαλίσει ότι κάτι παρόμοιο δεν θα επαναληφθεί.

Ο Ντέιβιντ Λέιν, δικηγόρος του οδηγού και των κοριτσιών, ανέφερε ότι δεν εξεπλάγη από την απόφαση, η οποία είπε ότι ταιριάζει απόλυτα στο μοτίβο των ΗΠΑ. “Όταν λευκοί αστυνομικοί απειλούν με όπλα μικρά μαύρα παιδιά, δεν υπάρχουν συνέπειες στην Αμερική”, είπε. Ο δικηγόρος σκοπεύει καταθέσει μήνυση κατά των αξιωματικών από την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον νέο νόμο περί ευθύνης της αστυνομίας. Πιστεύει ότι ένα τοπικό δικαστήριο που θα περιλαμβάνει περισσότερα έγχρωμα άτομα και θα είναι εξοικειωμένο με την πόλη, είναι πιθανότερο να αποδώσει δικαιοσύνη από ό,τι μια ομοσπονδιακή επιτροπή μιας ευρύτερης περιοχής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για την θανάτωση σκύλου στη Θέρμη

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα