ΑΘΗΝΑ
02:51
|
25.04.2024
Ο Μπάιντεν σκοπεύει να επιταχύνει τους εμβολιασμούς ζητώντας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παράσχει περισσότερα εμβόλια και να διασφαλίσει τη χορήγησή τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και οι εμβολιασμοί ξεκινούν αργά, ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει δείξει τη δυσαρέσκειά του για την πρόοδο των εμβολιασμών, ανέφερε ότι σκοπεύει να διαθέσει σύντομα τις περισσότερες πρώτες δόσεις του εμβολίου, σε μια αντιστροφή της πολιτικής της διοίκησης του Τραμπ.

Το σχέδιο του Μπάιντεν έγκειται στην επιτάχυνση της χορήγησης των πρώτων δόσεων και στην ενεργοποίηση των κυβερνητικών μοχλών εξουσίας για να διατεθούν εγκαίρως και οι απαιτούμενες δεύτερες δόσεις. Έως τώρα, η κυβέρνηση Τραμπ δεν είχε διαθέσει εκατομμύρια πρώτων δόσεων εμβολίου, μέχρι να μπορεί να εγγυηθεί ότι οι πολίτες θα μπορούσαν να λάβουν και την δεύτερη δόση, η οποία παρέχει τη μέγιστη προστασία έναντι του κορονοιού. Η τακτική αυτή είχε θεωρηθεί συνετή, καθώς τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και της Moderna απαιτούν οπωσδήποτε μια δεύτερη δόση.

Ωστόσο, μια πρόσφατη επιστημονική ανάλυση στο περιοδικό Annals of Internal Medicine εκτιμά ότι με μια “ευέλικτη” προσέγγιση, περίπου ανάλογη με αυτή που μιλάει ο Μπάιντεν, θα μπορούσε να αποφευχθεί ένα επιπλέον 23% – 29% των κρουσμάτων, σε σύγκριση με τη “σταθερή” στρατηγική της διοίκησης Τραμπ..

Ο Μπάιντεν έχει θέσει ως στόχο τη χορήγηση 100 εκατομμυρίων εμβολιασμών στις πρώτες 100 ημέρες της διοίκησής του. Έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι ο ίδιος και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις έχουν συνομιλήσει με κρατικούς και τοπικούς ηγέτες για να συντονίσουν τις προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα