ΑΘΗΝΑ
18:36
|
27.01.2021
Ο Πρόεδρος του Μεξικού ανακοίνωσε την επερχόμενη άφιξη Κουβανών γιατρών στη χώρα, προκειμένου να ενισχυθούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι και να καταπολεμηθεί πιο αποτελεσματικά η πανδημία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος του Μεξικό Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ (AMLO) ανακοίνωσε την επερχόμενη άφιξη της δεύτερης ομάδας κουβανών γιατρών, αποτελούμενης από 500 επαγγελματίες, που θα συνδράμουν στην καταπολέμηση της πανδημίας στη χώρα.

Η ομάδα θα επικουρείται από το Πολεμικό Ναυτικό και τις Ένοπλες δυνάμεις, δεδομένης της ανησυχητικής κατάστασης στη χώρα, η οποία καταγράφει ολοένα αυξανόμενα κρούσματα και θανάτους.

Ο Πρόεδρος της χώρας καταδίκασε την αριθμητική ανεπάρκεια υγειονομικών υπαλλήλων του Μεξικό, παρά το γεγονός ότι τα νοσοκομεία διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό, και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα εργαστεί για την δημιουργία κινήτρων προκειμένου να ενταχθούν περισσότερα άτομα στο ιατρικό σώμα. 

Την περασμένη χρονιά, Κουβανοί γιατροί παρείχαν επίσης υπηρεσίες στις πολιτείες Κουιντάνα Ροο, Βερακρούζ και Ταμπάσκο, όπου πραγματοποίησαν πάνω από 8.000 ιατρικές παρεμβάσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κορονοϊός: 858 νέα κρούσματα, 274 διασωληνωμένοι, 32 θάνατοι

Το Ισραήλ κλείνει και τα χερσαία σύνορα…

Η “Πράσινη βίβλος” της ΕΕ για το δημογραφικό

Οι φτωχές χώρες θα λάβουν εμβόλια με καθυστέρηση 6-8 μηνών συγκριτικά με τα πλούσια κράτη εκτιμά ο Μπιλ Γκέιτς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα