ΑΘΗΝΑ
09:29
|
25.04.2024
Ο Πρόεδρος του Μεξικού ανακοίνωσε την επερχόμενη άφιξη Κουβανών γιατρών στη χώρα, προκειμένου να ενισχυθούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι και να καταπολεμηθεί πιο αποτελεσματικά η πανδημία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος του Μεξικό Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ (AMLO) ανακοίνωσε την επερχόμενη άφιξη της δεύτερης ομάδας κουβανών γιατρών, αποτελούμενης από 500 επαγγελματίες, που θα συνδράμουν στην καταπολέμηση της πανδημίας στη χώρα.

Η ομάδα θα επικουρείται από το Πολεμικό Ναυτικό και τις Ένοπλες δυνάμεις, δεδομένης της ανησυχητικής κατάστασης στη χώρα, η οποία καταγράφει ολοένα αυξανόμενα κρούσματα και θανάτους.

Ο Πρόεδρος της χώρας καταδίκασε την αριθμητική ανεπάρκεια υγειονομικών υπαλλήλων του Μεξικό, παρά το γεγονός ότι τα νοσοκομεία διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό, και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα εργαστεί για την δημιουργία κινήτρων προκειμένου να ενταχθούν περισσότερα άτομα στο ιατρικό σώμα. 

Την περασμένη χρονιά, Κουβανοί γιατροί παρείχαν επίσης υπηρεσίες στις πολιτείες Κουιντάνα Ροο, Βερακρούζ και Ταμπάσκο, όπου πραγματοποίησαν πάνω από 8.000 ιατρικές παρεμβάσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα