ΑΘΗΝΑ
12:51
|
23.04.2024
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επιβεβαιώνει ήλθε σε επαφή με τις Αρχές του Ισραήλ για την προμήθεια εμβολίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης απάντησε στις πληροφορίες που μετέδιδαν πως ήρθε σε επαφή με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προκειμένου να τον συμβουλευτεί σχετικά με την εκστρατεία του εμβολιασμού, δεδομένης της επιτυχίας του Ισραήλ σε αυτό το ζήτημα, και να του ζητήσει να παραχωρήσει στην Κύπρο μια ποσότητα εμβολίων.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ ότι πράγματι ήρθε σε επαφή με τον Νετανιάχου προκειμένου να του ζητήσει να εξετάσει το ενδεχόμενο προμήθειας μίας ποσότητας εμβολίων στην Κυπριακή Δημοκρατία και ότι εκείνος απάντησε πως θα ερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν από πλευράς του κράτους του Ισραήλ και εντός των ημερών θα δώσει την απάντησή του.

Σε ερώτηση αν κάτι τέτοιο μπορεί να έχει την έγκριση της ΕΕ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε πως δεν είναι ζήτημα της ΕΕ και πως η ουσία είναι τα οποιαδήποτε εμβόλια να είναι εγκεκριμένα από την ΕΕ. Τέλος, στο ερώτημα αν έχει δοθεί κοινή γραμμή από την ΕΕ για τους εμβολιασμούς και αν η κίνηση αυτή συνιστά διάσπασή της, ο κ. Αναστασιάδης αποκρίθηκε πως θεν θεωρεί ότι τίθεται τέτοιο ζήτημα, καθώς η χώρα καταβάλλει μια προσπάθεια επίσπευσης του εμβολιασμού και περιορισμού του ιού, ενόψει και της καθυστέρησης στην παραγωγή των εμβολίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κως: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους γονείς του νεκρού βρέφους

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

Ναυάγιο στη Μάγχη: Τουλάχιστον 5 νεκροί-Φόβοι για περισσότερους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα