ΑΘΗΝΑ
12:33
|
26.04.2024
Η ΗΠΑ βρίσκονται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, καταγράφοντας καθημερινά ολοένα και περισσότερα κρούσματα και θανάτους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες πάνω από 22,1 εκατομμύρια κρούσματα πάνω από 370.000 θανάτους, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. 

Οι ΗΠΑ έχουν  καταγράψει το 24% των μολύνσεων και πάνω από το 19% των θανάτων από τον ιό SARS-CoV-2 και υφίστανται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία.

Η χώρα, της οποίας η κατάσταση χαρακτηρίζεται πλέον κρίσιμη σε νότιες και δυτικές πολιτείες, ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια κρούσματα την 1η Ιανουαρίου· ένα εκατομμύριο κρούσματα προστίθενται στο σύνολο χονδρικά κάθε τέσσερις ημέρες έκτοτε.

Συμφωνα με τις προβλέψεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), οι θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ αναμένεται να έχουν φτάσει από τους 405.000 ως τους 438.000 περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Η χώρα, όπου η επιβολή περιοριστικών μέτρων επαφίεται στις πολιτειακές και στις τοπικές αρχές, έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην εκστρατεία εμβολιασμού, που άρχισε στα μέσα Δεκεμβρίου. Ωστόσο οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει πως θα χρειαστούν μήνες για να επιτευχθεί η συλλογική ανοσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα