ΑΘΗΝΑ
07:54
|
10.05.2024
Οι αρχές της αστυνομίας ανακοίνωσαν την εύρεση αντικειμένων και ανθρωπίνων υπολειμμάτων των θυμάτων στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκαφος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συντρίμμια και ανθρώπινα υπολείμματα βρέθηκαν στην περιοχή ανοικτά της Ινδονησίας όπου εξαφανίστηκε το Σάββατο (9/1) αεροσκάφος Boeing 737-500 του ινδονησιακού αερομεταφορέα χαμηλού κόστους Sriwijawa με 62 επιβαίνοντες (πενήντα επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος), ανακοίνωσε η ινδονησιακή αστυνομία σήμερα.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιούσρι Γιούνους ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro ότι παραδόθηκαν στις αρχές δύο σάκοι, ο ένας με αντικείμενα που ανήκαν σε επιβάτες και ο άλλος με υπολείμματα πτωμάτων και προσέθεσε ότι η αστυνομία έχει αρχίσει τη διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων. Εντοπίστηκαν επίσης σήματα, πιθανώς  από τον πομπό εντοπισμού του καταγραφέα συνομιλιών πτήσης του αεροσκάφους, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της ασιατικής χώρας.

Το Σάββατο αναπτύχθηκαν στην περιοχή όπου πιστεύεται ότι έγινε η συντριβή του αεροσκάφους πλοία έρευνας και διάσωσης, σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα και δύτες.

Τα ευρήματα μεταφέρονται στο κυριότερο λιμάνι της Τζακάρτας, όπου έχει στηθεί επιχειρησιακό κέντρο. Ο τόπος του δυστυχήματος βρίσκεται κοντά σε πολύ τουριστικά νησιά, σε μικρή απόσταση από την Τζακάρτα.

Το αεροσκάφος της Sriwijawa έχασε την επαφή του με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας  λίγο μετά τις 14:40 (ώρα Ελλάδας 09:40 ), περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωση, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο που συνδέει την Τζακάρτα με την Ποντιάνακ, στο ινδονησιακό τμήμα του νησιού Βόρνεο. Δεν ανήκε στον εξαιρετικά αμφιλεγόμενο τύπο αεροσκάφους 737 MAX (τον Οκτώβριο του 2018, 189 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν αεροσκάφος 737 MAX της Μπόινγκ κατέπεσε στη θάλασσα της Ιάβας, 12 λεπτά μετά την απογείωσή του, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των χειριστών του να το σώσουν), ήταν ένα “κλασικό” 737, ηλικίας 26 ετών. Βρισκόταν σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με την εταιρεία στην οποία ανήκε.

Εντοπίστηκαν τα μαύρα κουτιά του Boeing 737-500

Τα δύο μαύρα κουτιά του Boeing 737-500 που συνετρίβη στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Τζακάρτας, εντοπίστηκαν σήμερα, ανακοίνωσε η ινδονησιακή Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών.

«Εντοπίσαμε τη θέση των μαύρων κουτιών, και των δύο», ανακοίνωσε ο Σουρτζάντο Τζαχζόνο, ο επικεφαλής της Επιτροπής η οποία υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών. Όπως είπε, δύτες θα αναλάβουν να τα ανασύρουν από τον βυθό όσο το δυνατόν συντομότερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Σύνταγμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Ο καιρός σήμερα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα