ΑΘΗΝΑ
17:41
|
26.04.2024
Υποστηρικτές του Τραμπ επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά σε μια μαύρη γυναίκα στο Λος Άντζελες. Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση, που καταγράφηκε ως έγκλημα μίσους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια μαύρη γυναίκα στην Καλιφόρνια κατήγγειλε ότι μια ομάδα σχεδόν 40 διαδηλωτών υπέρ του Τραμπ της επιτέθηκε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς για την καταγωγή και το χρώμα του δέρματός της στο κέντρο του Λος Άντζελες.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες, μετά την επαφή της με την γυναίκα, ανέφερε ότι διερευνά το περιστατικό ως έγκλημα μίσους  και ζήτησε από οποιονδήποτε ήταν παρών ή μπορεί να έχει πληροφορίες να εμφανιστεί. Σε tweet της ανέφερε πως η γυναίκα ταυτοποιήθηκε και πήρε κατέθεσε και πως βάσει των δηλώσεών της και άλλων στοιχείων, κατατέθηκε μια αναφορά εγκλήματος μίσους.

Η 25χρονη Μπερλίντα ανέφερε πως αρκετά άτομα της περίπου 40μελούς ομάδας των υποστηρικτών του Τραμπ της ζήτησαν να βγάλει την μάσκα της και πως, αφού η ίδια προσπάθησε να φύγει, εκείνοι την ακολούθησαν και την περικύκλωσαν. Ξεκίνησαν να την σπρώχνουν και να εκτοξεύουν ρατσιστικές εκφράσεις και στη συνέχεια, ένας άντρας την χτύπησε με το χέρι του στο πρόσωπό της και έπειτα εκσφενδόνισε το τηλέφωνό της προς το πρόσωπό της.

Η επίθεση καταγράφηκε από την φωτογράφο Ρακέλ Ναταλίτσιο, η οποία είπε πως αρχικά είδε τη Μπερλίντα να περπατά μόνη της και άκουσε τους διαδηλωτές να της φωνάζουν ρωτώντας την αν ψήφισε τον Ντόναλντ Τραμπ. Η ίδια τους απάντησε όχι και τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που δεν φορούσαν. Μόλις τους το είπε αυτό, την περικύκλωσαν και ξεκίνησαν να την σπρώχνουν και να την εκφοβίζουν. Η φωτογράφος ανέφερε πως μια γυναίκα έπιασε την Μπερλίντα από τα μαλλιά και ξεκίνησε να της επιτίθεται, ενώ αρκετοί άντρες άρχισαν να την χτυπούν με μεταλλικά αντικείμενα. Πιστεύεται επίσης ότι η γυναίκα ψεκάστηκε με σπρέι πιπεριού.

Ένας άντρας που βρέθηκε στο σημείο έσπευσε να τη βοηθήσει. Η ίδια η Μπερλίντα ανέφερε πως την τράβηξε και της είπε στο αυτί “Συνέχισε, είσαι εντάξει. Σε πήρα, έχω το τηλέφωνό σου. Είσαι εντάξει, θα σε πάρω από εδώ. Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να σε σκοτώσουν.”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για την θανάτωση σκύλου στη Θέρμη

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα