ΑΘΗΝΑ
10:34
|
25.04.2024
Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε πως η Λευκορωσία θα προχωρήσει σε συνταγματική μεταρρύθμιση έως το τέλος του 2021, η οποία στη συνέχεια θα τεθεί σε δημοψήφισμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι οι συνταγματική μεταρρύθμιση θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους και σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA πρόκειται να τεθεί σε δημοψήφισμα.

Η Λευκορωσία συγκλονίστηκε από διαμαρτυρίες από τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου, για τις οποίες υπήρξαν πολλαπλοί ισχυρισμοί για νοθεία. Ο Λουκασένκο, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1994, απέρριψε την κριτική και προεδρεύει εν μέσω εκτεταμένης καταστολής στην πρώην Σοβιετική δημοκρατία. Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πολιτική κρίση κατά τη διάρκεια της  διακυβέρνησής του, πρότεινε συνταγματική μεταρρύθμιση, πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από τον παραδοσιακό σύμμαχο, την Ρωσία, την οποία, όμως, οι επικριτές του απορρίπτουν ως μια τακτική καθυστέρησης προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να ξεπεράσει τις ταραχές.

Οι προτάσεις της μεταρρύθμισης δεν ήταν ιδιαίτερα λεπτομερείς, αλλά σε συνέντευξή του στο κρατικό ρωσικό κανάλι Russia-1, ο Λουκασένκο δήλωσε ότι πιστεύει πως θα ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια του έτους και τότε οι άνθρωποι θα αποφασίσουν με δημοψήφισμα εάν πρέπει να υπάρξει νέο σύνταγμα ή όχι. Ανέφερε πως η ημερομηνία του δημοψηφίσματος θα ανακοινωθεί σε συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης, η οποία αναμένεται να συγκληθεί στις 11-12 Φεβρουαρίου.

Ο Λουκασένκο ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι θα παραιτηθεί από την προεδρία μόλις εγκριθεί ένα νέο σύνταγμα.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα