ΑΘΗΝΑ
10:22
|
19.01.2021
Ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνθηκε στους Αμερικανούς στο Κυριακάτικο κήρυγμά του, παροτρύνοντάς τους να αποφύγουν τη βία και να προστατεύσουν την δημοκρατία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας Φραγκίσκος, στο κυριακάτικο κήρυγμά του, είπε ότι θέλει να στείλει έναν “στοργικό χαιρετισμό” σε όλους τους Αμερικανούς των οποίων η χώρα συγκλονίστηκε από την  πρόσφατη πολιορκία του Κογκρέσου  που είχε ως αποτέλεσμα πέντε νεκρούς, και τους παρότρυνε να αποφύγουν τη βία, να επιδιώξουν συμφιλίωση και να προστατεύσουν τις δημοκρατικές αξίες.

Μεταξύ άλλων, ο Πάπας τόνισε πως η βία είναι πάντα αυτοκαταστροφική, και πως τίποτα δεν κερδίζεται μέσω αυτής αλλά αντίθετα πολλά χάνονται. Απηύθυνε έκκληση στις αρχές της χώρας και σε ολόκληρο τον πληθυσμό να διατηρήσει ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση και να προστατευτούν οι δημοκρατικές αξίες, που ανέφερε πως έχουν τις ρίζες τους στην αμερικανική κοινωνία

Είπε, επίσης, ότι προσεύχεται για εκείνους που πέθαναν και ότι όλοι οι Αμερικανοί μπορούν να κρατήσουν ζωντανή μια κουλτούρα συνάντησης, μια κουλτούρα φροντίδας, προκειμένου “να οικοδομήσουμε μαζί το κοινό καλό”.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκουτέρες καλεί το Ισραήλ να ακυρώσει την απόφασή του για τους παράνομους οικισμούς στη Δυτική Όχθη

Λέσβος: Ένας νεκρός και τρεις αγνοούμενοι σε ναυάγιο

Στον ανακριτή οι δύο ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του Μετρό

Εγκύκλιος του Εισαγγελέα του Αρειου Πάγου για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα