ΑΘΗΝΑ
15:12
|
24.04.2024
Η αφγανική κυβέρνηση διερευνά την αεροπορική επίθεση του στρατού της στη Νιμρούζ, κατα την οποία, σύμφωνα με μαρτρίες σκοτώθηκαν 14 άμαχοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αξιωματούχοι της αφγανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν την αεροπορική επίθεση του στρατού στην νότια επαρχία Νιμρούζ το Σάββατο το βράδυ (9/1), ωστόσο στη συνέχεια ανέφεραν πως οι αρχικές πληροφορίες έδειξαν ότι όλα τα θύματα ήταν αντάρτες Ταλιμπάν που πολεμούσαν κατά των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν δήλωσε πως μια αεροπορική επίθεση στην περιοχή Χασρόντ είχε ως αποτέλεσμα θύματα για τους Ταλιμπάν και πως διεξάγονται έρευνες σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι πρόκειται για πολίτες. Ένας αξιωματούχος ανέφερε ότι η αφγανική αεροπορία στόχευσε σε ένα σπίτι όπου υποψιάζονταν ότι υπήρχαν μέσα Ταλιμπάν και πως οι 14 νεκροί ήταν όλοι από μια οικογένεια.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άτομα από την περιοχή όπου έλαβε χώρα η επίθεση μετέφεραν τα πτώματα στο κέντρο της πρωτεύουσας Ζαράνι της Νιμρούζ για να αποδείξουν ότι οι νεκροί δεν ήταν αντάρτες Ταλιμπάν.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Καρί Μουχαμάντ Γιουσέφ Αχμαντί αρνήθηκε επίσης ότι  τα θύματα ήταν δικοί του μαχητές, λέγοντας ότι ήταν άμαχοι, όλοι μέλη μιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Οι συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν ακριβώς την ημέρα που οι εκπρόσωποι της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν ξεκίνησαν τον δεύτερο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών στην πρωτεύουσα του Κατάρ, όπου αναμένεται να συζητηθούν επίμαχα ζητήματα όπως η κατάπαυση του πυρός και η κατανομή εξουσίας, καθώς η συνεχιζόμενη βία έχει εντείνει τις διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση. Και οι δύο πλευρές, δήλωσαν ξεχωριστά ότι συζήτησαν την ημερήσια διάταξη και ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό και φιλικό περιβάλλον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Το Κολούμπια απειλεί τους φοιτητές με παρέμβαση της Εθνοφρουράς

Αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα