ΑΘΗΝΑ
04:18
|
24.01.2021
Έχοντας εμβολιάσει ήδη πάνω από το 19% του πληθυσμού του, το Ισραήλ προχωρά στην χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ, που κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως στον κατά κεφαλήν εμβολιασμό, προχωρά στη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου, σε μια προσπάθεια να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι πολίτες έως τον επόμενο μήνα και να μειωθούν οι περιορισμοί στην οικονομία.

Οι Ισραηλινοί άνω των 60 ετών, όσα άτομα έχουν προβλήματα υγείας και το υγειονομικό προσωπικό εμβολιάζεται από τις 19 Δεκεμβρίου. Καθώς έχουν περάσει ήδη τρεις εβδομάδες,  ετοιμάζονται για την δεύτερη και τελευταία δόση. 

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το 19,5% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, συμπεριλαμβανομένου του 72% των πολιτών άνω των 60 ετών. Μέχρι τα μέσα Μαρτίου, αναμένεται να λάβουν το εμβόλιο. περίπου 5 εκατομμύρια από τα 9 εκατομμύρια της χώρας. 

Το ποσοστό εμβολιασμού του Ισραήλ είναι μακράν το ταχύτερο σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με τον ιστότοπο Our World in Data, τον οποίο διαχειρίζεται ο ερευνητικός οργανισμός Oxford Martin School. Στη δεύτερη θέση είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία έχουν εμβολιάσει το 10% του πληθυσμού τους, ακολουθούμενο από το Μπαχρέιν και τις Ηνωμένες Πολιτείες στο 5% και 2%, αντίστοιχα.

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ακόμη μια μεγάλη αποστολή εμβολίων θα φτάσει στο Ισραήλ την ερχόμενη εβδομάδα και ότι εν τω μεταξύ το Ισραήλ θα επιταχύνει το ποσοστό εμβολιασμού του σε 170.000 άτομα την ημέρα από τα 150.000 που εμβολιάζει τώρα. Προέβλεψε επίσης ότι η εκστρατεία εμβολιασμού θα επιτρέψει στο Ισραήλ να βγει από την πανδημία τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα, το Ισραήλ έχει ενισχύσει τα περιοριστικά μέτρα για να ελέγξει την μετάδοση του ιού, καθώς πιστεύεται πως η υπερβολική εμπιστοσύνη των Ισραηλινών στα εμβόλια ενδέχεται να οδηγήσει σε χαλαρότητα σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προφυλάξεις και να προκαλέσει νέες μολύνσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιταλία-Covid-19: 13.331 νέα κρούσματα

Την επόμενη εβδομάδα η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Η Συρία απαιτεί να λογοδοτήσει το Ισραήλ για τις τελευταίες αεροπορικές επιθέσεις

Η Ιταλία θα προσφύγει κατά των φαρμακοβιομηχανιών για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα