ΑΘΗΝΑ
03:03
|
27.01.2021
Η κατάσταση της υγείας του ηγέτη της χώρας προκαλεί ανησυχία ως προς την ικανότητά του να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν ανακοίνωσε την Κυριακή ότι επιστρέφει στη Γερμανία για να λάβει θεραπεία για επιπλοκές του κορονοϊού Covid-19 που εμφανίστηκαν στο πόδι του.

Η είδηση έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου ο Αλγερινός πρόεδρος επέστρεψε στο Αλγέρι, μετά από δύο μήνες ιατρικής περίθαλψης.

Ηλικίας 75 ετών και καπνιστής, ο Τεμπούν νοσηλεύτηκε στη Γερμανία στις 28 Οκτωβρίου και αργότερα οι αρχές της Αλγερίας ανακοίνωσαν ότι είχε την ασθένεια Covid-19.

«Από τότε που ήρθα από την ανάρρωσή μου στη Γερμανία και σύμφωνα με το πρωτόκολλο που έθεσαν οι επαγγελματίες, έχει προγραμματιστεί να επιστρέψω», δήλωσε ο Τεμπούν σε τηλεοπτική ομιλία.

«Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, απομένουν να γίνουν μόνο τα απλά πράγματα, αλλά η θεραπεία πρέπει να ολοκληρωθεί … Πιθανόν να γίνει μια μικρή χειρουργική επέμβαση στο πόδι μου» συμπλήρωσε ο ηγέτης της βορειοαφρικανικής χώρας.

Η κατάσταση της υγείας του ηγέτη της χώρας προκαλεί ανησυχία ως προς την ικανότητά του να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του, μετά και την υπογραφή του προϋπολογισμού μόλις μια ημέρα προτού λήξει η προθεσμία, στις 31 Δεκεμβρίου, και την επικύρωση από πλευράς του την 1η Ιανουαρίου του νέου Συντάγματος της χώρας το οποίο είχε εγκριθεί ήδη από τον Νοέμβρη.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ισλανδία πρώτη χώρα της ζώνης Σένγκεν που εξέδωσε τα πρώτα «πιστοποιητικά» εμβολιασμού

Το Ιράν ενέκρινε το εμβόλιο Sputnik-V

Η Βρετανία πρώτη χώρα στην Ευρώπη που σπάει το φράγμα των 100,000 νεκρών

Κορονοϊός: Συνεργασία Pfizer – Sanofi για την ενίσχυση της παραγωγής εμβολίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα