ΑΘΗΝΑ
22:29
|
08.05.2024
Θύμα του κορονοϊού και ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Μουσουρούλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την τελευταία του πνοή, νικημένος από τον κορονοϊό, άφησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Μουσουρούλης.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε η  Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Γρηγορίου, θα τελεσθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας Παλλουριωτίσσης και ώρα 10.00.

Της κηδείας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου. Το πρωί, θα τελεσθεί όρθρος και θεία Λειτουργία υπέρ αναπαύσεως αυτού

Ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό στις 17 Δεκεμβρίου 2020. Στις 26 Δεκεμβρίου εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, πριν από δύο ημέρες διασωληνώθηκε και το πρωί στις 06:15, κατέληξε.

Ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Μουσουρούλης γεννήθηκε το 1950 στη Χίο. Τον Μάιο του 2014 χειροτονήθηκε σε διάκονο και πρεσβύτερο και ακολούθως χειροθετήθηκε σε αρχιμανδρίτη. Διετέλεσε εφημέριος του καθεδρικού ναού Αγίου Ιωάννου. Τον Ιανουάριο του 2018 διορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο ως Αρχιγραμματέας της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σημαντική καινοτομία στη βιολογία με το σύστημα AlphaFold3

Πιερρακάκης στο Βατικανό: Απαράδεκτη απόφαση η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

«Επιστρέφει» η αφρικανική σκόνη- Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

AstraZeneca: Αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα