ΑΘΗΝΑ
22:39
|
04.05.2024
Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει λάβει καμία πρόσκληση από την Τουρκία για την έναρξη διερευνητικών επαφών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει λάβει καμία πρόσκληση από την Τουρκία για την έναρξη διερευνητικών επαφών.

«Ουδεμία πρόσκληση έχει λάβει μέχρι στιγμής το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών επαφών», τονίζει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

«Η Ελλάδα, ως γνωστόν, έχει εκφράσει τη διάθεσή της να ανταποκριθεί σε περίπτωση σχετικής πρόσκλησης της τουρκικής πλευράς, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου με αντικείμενο την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας» διευκρινίζει επίσης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα (11/1) σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Τουρκία καλεί την Ελλάδα σε επανεκκίνηση των διερευνητικών εντός του Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος γύρος των διερευνητικών είχε πραγματοποιηθεί το 2016 στην Αθήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα