ΑΘΗΝΑ
07:30
|
29.05.2024
Η έρευνα είναι μία σαφής ένδειξη του πόσο έχουν περιοριστεί τα όρια ελευθερίας στη γείτονα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τουρκική αστυνομία διενεργεί έρευνα εναντίον Τούρκων πολιτών με την κατηγορία ότι αποκάλεσαν “φαλακρό”, τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με την εφημερίδα Κουμχουριέτ.

H αστυνομική έρευνα ξεκίνησε το 2020, εναντίον του δικηγόρου Tugay Bek γιατί χαρακτήρισε τον υπουργό Εσωτερικών ” το φαλακρό άτομο”. Ο Μπεκ κατηγορήθηκε για «προσβολή δημόσιου αξιωματούχου». Ωστόσο, ο εισαγγελέας είχε δηλώσει ότι δεν θα προχωρήσει περαιτέρω στην έρευνα.

Παρ’ όλα αυτά, ξεκίνησε μια περαιτέρω έρευνα εναντίον πελάτη του Bek γιατί αποκάλεσε τον Σοϊλού “φαλακρό”, αναφέρει η Κουμχουριέτ.

Αποκαλύπτεται ότι υπόκεινται σε έρευνα οι αναρτήσεις που κοινοποιήθηκαν υπό το χάσταγκ #sensuskel (σκάσε φαλακρέ άντρα!). Η έρνευνα διενεργείται από ειδικό τμήμα που συστάθηκε για την καταπολέμηση του Κυβερνοεγκλήματος.

Σημειώνεται, ότι η τουρκική αστυνομία εξουσιοδοτήθηκε το 2017 να διεξάγει έρευνα στον Κυβερνοχώρο για την εξιχνίαση πιθανών κυβερνοεγκλημάτων, με το διάταγμα αριθ. 680, το οποίο θεσπίστηκε με το πρόσχημα ότι η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Το γεγονός ότι ακόμη και το να αποκαλείς τον υπουργό Εσωτερικών ‘φαλακρό’ αποτελεί αντικείμενο έρευνας στο παρόν στάδιο είναι μια σαφής ένδειξη για το πόσο έχουν περιοριστεί τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης», δήλωσε ο Bek.

Πηγή: ahvalnews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τελικός Conference League: ΗΣΑΠ μόνο για οπαδούς

Εργασιακές αλλαγές ενόψει τελικού του Conference League

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον τελικό του Conference League

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις και 30άρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα