ΑΘΗΝΑ
08:49
|
18.01.2021
Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου” φοβάται περισσότερο το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας και το ενδεχόμενο η μερική χαλάρωση των περιορισμών να οδηγήσει σε ένα τρίτο κύμα, εξέφρασε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος. Όπως υποστήριξε η μερική αποκλιμάκωση μπορεί να “πυροδοτήσει τη σφοδρότητα ενός τρίτου κύματος, δηλαδή μια έκρηξη της πανδημίας, η οποία θα είναι ολέθρια και καταστροφική”. 

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, αυτό που τον φοβίζει περισσότερο είναι το σταδιακά άνοιγμα της αγοράς. Την ίδια ώρα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην Αθήνα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διευκρίνισε ότι η αγορά πρέπει να ανοίξει “με προσοχή και σε άμεση συσχέτιση με το επιδημιολογικό φορτίο και με την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας”. 

Ο κ. Καπραβέλος προειδοποίησε ότι “το δεύτερο κύμα χτύπησε τη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα με τραγικές συνέπειες. Εάν πυροδοτηθεί αυτό στην Αθήνα, μια πολύ μεγαλύτερη περιφέρεια, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες”. Για τα σχολεία ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου” τόνισε ότι το άνοιγμά τους σε μικρότερο βαθμό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία “Λέανδρος”: Συνεχίζεται με παγετό, χιόνια και καταιγίδες

Σεισμική δόνηση στα ανοιχτά της Σητείας

Το λιανεμπόριο ανεβάζει ρολά με αυστηρά μέτρα και εκπτώσεις

Ατύχημα στο τραίνο που έκανε το δρομολόγιο Φλώρινα – Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα