ΑΘΗΝΑ
09:10
|
25.01.2021
Επίσκεψη της υπουργού Παιδείας σε δύο δημοτικά σχολεία – Τι δήλωσε για την επαναλειτουργία της δια ζώσης διδασκαλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης και το 20ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας επέλεξε να επισκεφτεί η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, συνοδευόμενη από την υφυπουργό Ζέτα Μακρή και τη γενική γραμματέα Αναστασία Γκίκα με αφορμή το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων μετά από δύο μήνες διακοπής.

“Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία και όσο το δυνατόν απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας”, ανέφερε στις δηλώσεις της η κ. Κεραμέως. “Πρώτη ημέρα σήμερα επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών και η χαρά των παιδιών είναι πολύ μεγάλη. Και η δική μας επίσης”, τόνισε.

Η υπουργός σημείωσε ότι τα σχολεία αρχίζουν εκ νέου τη λειτουργία τους δια ζώσης, υπό τις οδηγίες και τις εισηγήσεις των ειδικών, με επιπλέον μέτρα προστασίας, όπως τα δωρεάν τεστ για τους εκπαιδευτικούς και η κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης των παιδιών στο σχολείο.

“Τα παιδιά βρέθηκαν στις τάξεις, με τους συμμαθητές τους, τους δασκάλους τους. Βρήκαν τον φυσικό τους χώρο, που είναι το σχολείο”, πρόσθεσε.

Η κ. Κεραμέως ευχαρίστησε τα στελέχη της Εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές “για τις πάρα πολύ μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν όλο το διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά και για την εξαιρετική προσαρμοστικότητά τους στα νέα μέτρα”. “Είμαστε πλάι στην εκπαιδευτική κοινότητα, για να διασφαλίσουμε την Υγεία και την Εκπαίδευς”», κατέληξε στις δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

“Είμαι έτοιμος για δουλειά”… Τέτοιο παλικάρι ήταν ο Σήφης!

Ο ακροδεξιός Νέστωρ και η φράξια της Πολιτικής Άνοιξης

Με φόντο τον Βόσπορο ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας

Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα