ΑΘΗΝΑ
09:58
|
19.01.2021
Οι υγειονομικές αρχές των δήμων Boyeros και Diez de Octubre άρχισαν να εφαρμόζουν το ανοσοπροστατευτικό σε ταξιδιώτες που καταφτάνουν στη χώρα και στους οικείους τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ανοσοπροστατευτικό φάρμακο Nasalferón, που προέρχεται από την κουβανική ιντερφερόνη και το οποίο έχει ήδη δοκιμαστεί σε ιατρικό προσωπικό που μάχεται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, αποδείχτηκε ότι είναι αποτελεσματικό κατά 93%, σύμφωνα με τη διευθύντρια Επιστήμης και Τεχνολογικής Καινοτομίας του κουβανικού Υπουργείου Υγείας, Ιεάνα Μοράλες Σουάρες.

Οι υγειονομικές αρχές των δήμων Boyeros και Diez de Octubre στην Αβάνα, άρχισαν να εφαρμόζουν το κουβανικό φάρμακο Nasalferón σε ταξιδιώτες που καταφτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό από τις 7 Ιανουαρίου, αλλά και στους οικείους τους, όπως ανακοινώθηκε στο Συμβούλιο Άμυνας (CDP) της Αβάνας.

Η είδηση, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Radio COCO και επιβεβαιώθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Agencia Cubana de Noticias, αναφέρει ότι μία σταγόνα Nasalferon θα εφαρμόζεται σε κάθε ρουθούνι, δύο φορές ημερησίως (πρωί και βράδυ) για διάστημα από πέντε έως δέκα ημέρες. Οι συγκάτοικοι και οι οικείοι των ταξιδιωτών θα πρέπει να ξεκινήσουν τη θεραπεία τρεις ημέρες πριν από την άφιξη του ταξιδιώτη στο σπίτι τους.

Η κ. Σουάρες εξήγησε ότι η χρήση αυτού του φαρμάκου θα επεκταθεί σύντομα και στην υπόλοιπη επαρχία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το Nasalferón, εκτός από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, αποτρέπει την αναπαραγωγή του ιού SARS-CoV-2, που προκαλεί την COVID-19 και τροποποιεί τον αριθμό των αποικιών που υπάρχουν στο σώμα διασφαλίζοντας ότι εάν οι άνθρωποι μολυνθούν με το παθογόνο δεν θα εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα.

Σύμφωνα με τη Σουάρες, εκτιμάται ότι 35.000 άτομα θα λάβουν την θεραπεία σε αυτό το πρώτο στάδιο. «η οποία θα διακόπτεται μετά από πέντε ημέρες”. Στη συνέχεια “η παρέμβαση θα συνεχίζεται μέχρι να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητά της και τη δυνατότητα επέκτασής της ή όχι στην υπόλοιπη χώρα» διευκρίνισε.

«Ο κάθε θεραπευόμενος πρέπει να χρησιμοποιεί το δικό του φιαλίδιο, καθώς διαφορετικά μπορεί να μολύνει τον άλλο”, τόνισε επίσης.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ένα σημαντικό ποσοστό των λοιμώξεων αφορούσε σε ταξιδιώτες που έφτασαν στη χώρα με κορονοϊό.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την Αβάνα δείχνουν ότι από τις 15 Νοεμβρίου, 792 ταξιδιώτες επιβεβαιώθηκαν με COVID-19 και, από αυτούς, 520 (65,7%) κατά την άφιξη και 272 (34,3%), την πέμπτη ημέρα παραμονής τους.

Ανά χώρα προέλευσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέβαλαν στον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, με 416, 52,5% του συνόλου.

Πηγή: oncubanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον ανακριτή οι δύο ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του Μετρό

Εγκύκλιος του Εισαγγελέα του Αρειου Πάγου για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος

Γουατεμάλα: Η αστυνομία διέλυσε το καραβάνι των μεταναστών από την Ονδούρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα