ΑΘΗΝΑ
05:07
|
20.04.2024
Γιατί ο Ποντίφικας δεν παρέστη σε προγραμματισμένη τελετή βάπτισης;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε από νέο κορονοϊό ο προσωπικός γιατρός του Πάπα Φραγκίσκου του Α΄σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα του Βατικανού. Δεν είναι ακόμα σαφές πότε ο εκλιπών γιατρός ήρθε σε επαφή για τελευταία φορά με τον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, ο οποίος δεν παρέστη σε προγραμματισμένη τελετή βάπτισης.

Το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο πηγές της εφημερίδας “L’Osservatore Romano” του Βατικανού, μετέδωσε ότι ο γιατρός Φαμπρίτσιο Σοκόρσι απεβίωσε το Σάββατο από επιπλοκές που σχετίζονται με τη νόσο Covid-19. Ο 78χρονος είχε υποκείμενα νόσημα και σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλευόταν από τον Δεκέμβριο με διαγνωσμένη ογκολογική πάθηση.

Ο Πάπας Φραγκίσκος Α΄ ζήτησε συγνώμη μέσω Twitter για την απουσία του από προγραμματισμένη τελετή βάπτισης χθες Κυριακή στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα. Ο Ποντίφικας δεν εξήγησε τους λόγους της απουσίας του, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους πέντε ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις 6 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον κατά την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως ο Πάπας έχει νοσήσει με κορονοϊό ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εμβολιαστεί κατά του νέου ιού. Ο Ποντίφικας έκανε λόγο για “αυτοκτονική άρνηση” αναφερόμενος σε όσους δεν επιθυμούν να λάβουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα