ΑΘΗΝΑ
03:49
|
20.04.2024
Η Αφρικανική Τράπεζα Επενδύσεων θα διαθέσει 6,5 δισ. δολάρια για να στηρίξει τις προσπάθειες των χωρών της περιοχής του Σαχέλ να αποτρέψουν την ερημοποίηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αφρικανική Τράπεζα Επενδύσεων σκοπεύει να διαθέσει το ποσό των 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξει τις προσπάθειες των χωρών της περιοχής του Σαχέλ να αποτρέψουν την ερημοποίηση.

Η χρηματοδότηση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του Μεγάλου Πράσινου Τείχους, μια φιλόδοξη πρωτοβουλία της Αφρικανικής Ένωσης που έχει ξεκινήσει το 2007 με στόχο την αναχαίτιση της ερήμου Σαχάρα και της επέκτασής της.

Η ανακοίνωση της χρηματοδοτικής εμπλοκής της τράπεζας έγινε από τον ίδιο τον πρόεδρό της, Ακινουόμι Αντεσίνα, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης κορυφής OnePlanet που φιλοξένησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τη Δευτέρα.

Βασική προτεραιότητα του Μεγάλου Πράσινου Τείχους είναι η προσαρμογή των κοινοτήτων εντός των χωρών στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την κλιματική αλλαγή, καθώς και η αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΟΗΕ εκτιμά πως το Σαχέλ θα μπορούσε να δει αύξηση θερμοκρασίας έως 3 έως 5 °C έως το 2050 αν δεν μεσολαβήσουν παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της αναχαίτισης της κλιματικής αλλαγής. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε την ουσιαστική καταστροφή της ευρύτερης ζώνης του Σαχέλ, η οποία ήδη πλήττεται από την ακραία φτώχεια, την τζιχαντιστική τρομοκρατία και την πανδημία του κορονοϊού.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα