ΑΘΗΝΑ
12:04
|
20.04.2024
Ανυπολόγιστες ζημιές εκτιμάται ότι προκάλεσε σε Θεοδώριανα και Μελισσουργούς ισχυρός ανεμοστρόβιλος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανυπολόγιστες ζημιές εκτιμάται ότι προκάλεσε σε Θεοδώριανα και Μελισσουργούς ισχυρός ανεμοστρόβιλος χθες το απόγευμα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι δεκάδες σπίτια έχουν προβλήματα καθώς παρασύρθηκαν κεραμίδια και στέγες ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και οι υποδομές.

Ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα Θεοδώριανα, ένα ορεινό χωριό της Άρτας, το απόγευμα της Δευτέρας με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε δεκάδες σπίτια, αναφέρει το epiruspost.gr.

Σοβαρά ήταν τα προβλήματα που προκλήθηκαν και στους Μελισσουργούς, όπου παρασύρθηκαν κεραμίδια από στέγες και μπαλκόνια ενώ έπεσαν κι αρκετά δένδρα.

Ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, Χρήστος Χασιάκος, επισήμανε στην ΕΡΤ ότι «αρκετά σπίτια υπέστησαν ζημιές σε στέγες, σε καμινάδες και τέντες, ενώ ο ισχυρός άνεμος ξήλωσε εγκαταστάσεις σε ποιμνιοστάσια που λειτουργούν στην περιοχή».

Σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί στον επαρχιακό δρόμο προς την Πέτρα Ζαγορίου, με τον δρόμο να έχει «κοπεί» στα δύο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η κυκλοφορία, σύμφωνα πάντα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης, είναι αδύνατη.

Πλήρης εικόνα της καταστροφής θα υπάρξει τις επόμενες ώρες καθώς από το πρωί πραγματοποιούν αυτοψία, στα δύο χωριά όπως και σε άλλους οικισμούς των Κεντρικών Τζουμέρκων, κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας ενώ κινητοποιούνται και συνεργεία του Δήμου.

Πηγή:epiruspost.gr/

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα