ΑΘΗΝΑ
12:42
|
26.02.2024
Το Ενιαίο Μέτωπο Εργατών του Ισημερινού (FUT), το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, δήλωσε σήμερα πως στηρίζει την γενική απεργία της 28ης Ιανουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ενιαίο Μέτωπο Εργατών του Ισημερινού (FUT), το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, δήλωσε σήμερα πως στηρίζει θερμά την γενική απεργία και τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιό της σε εθνικό επίπεδο στις 28 Ιανουαρίου κόντρα στις σχεδιαζόμενες πολιτικές του Προέδρου Λένιν Μόρενο.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου Μεσίας Ταταμουέζ ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη συμμετοχή στη γενική απεργία της 28 Ιανουαρίου η οποία έχει ως αντικείμενο την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την απόρριψη της ιδιωτικοποίησης του ενεργειακού τομέα. Προηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η στήριξη της απεργιακής κινητοποίησης από πλήθος συνδικαλιστικών φορέων της χώρας.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου αναφέρθηκε και τις προσπάθειες αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης ως μέρος των μεταρρυθμίσεων προσαρμογής που δρομολογεί η κυβέρνηση και χαιρέτισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ενώ προειδοποίησε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος έχει σκοπό να προβεί σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις πριν τη λήξη της θητείας του στις 24 Μάη.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Μαυρίκιος «μπλόκαρε» κρουαζιερόπλοιο λόγω φόβου χολέρας

Φρίκη στην Καβάλα: Έδεσαν, ακρωτηρίασαν και έκαψαν σκύλο

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 42χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τη σύζυγό του

Πανστρατιά αγροτών στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα