ΑΘΗΝΑ
13:36
|
27.07.2021
Το Ενιαίο Μέτωπο Εργατών του Ισημερινού (FUT), το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, δήλωσε σήμερα πως στηρίζει την γενική απεργία της 28ης Ιανουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ενιαίο Μέτωπο Εργατών του Ισημερινού (FUT), το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, δήλωσε σήμερα πως στηρίζει θερμά την γενική απεργία και τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιό της σε εθνικό επίπεδο στις 28 Ιανουαρίου κόντρα στις σχεδιαζόμενες πολιτικές του Προέδρου Λένιν Μόρενο.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου Μεσίας Ταταμουέζ ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη συμμετοχή στη γενική απεργία της 28 Ιανουαρίου η οποία έχει ως αντικείμενο την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την απόρριψη της ιδιωτικοποίησης του ενεργειακού τομέα. Προηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η στήριξη της απεργιακής κινητοποίησης από πλήθος συνδικαλιστικών φορέων της χώρας.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου αναφέρθηκε και τις προσπάθειες αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης ως μέρος των μεταρρυθμίσεων προσαρμογής που δρομολογεί η κυβέρνηση και χαιρέτισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ενώ προειδοποίησε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος έχει σκοπό να προβεί σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις πριν τη λήξη της θητείας του στις 24 Μάη.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παύθηκε ο Δημοσθένης Καρμοίρης από την ΕΡΤ

Κατώτατος μισθός: Ξεκίνησε η περίοδος των εργατικών εκπτώσεων

Ρατσιστικό σχόλιο στον αέρα της ΕΡΤ

Έφτασε κοντά σε κατοικίες η φωτιά στη Σταμάτα, μήνυμα 112

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα