ΑΘΗΝΑ
04:27
|
04.05.2024
Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο νομός Έβρου, καθώς πλημμυρικά φαινόμενα έχουν "κόψει" στη μέση το οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία και έχουν απειλήσει χωριά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται από την Τρίτη (12/1) έχουν προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρο τον νομό Έβρου, με τον δήμο Σουφλίου να αποτελεί την περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία. 

Σύμφωνα με τα συνεχή ρεπορτάζ τοπικών μέσων ενημέρωσης αρκετά σπίτια έχουν πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να συγκεντρώνονται στις εκκλησίες για να προστατευτούν, ενώ τα πιο ορεινά χωριά είναι αποκλεισμένα λόγω της πλημμύρας που κατέκλυσε την περιοχή και έριξε τη γέφυρα που συνδέει μεταξύ τους δύο χωριά. Μάλιστα χρειάστηκε να διενεργηθεί επιχείρηση διάσωσης 4 μεταναστών, που ήταν κρυμμένοι σε ένα μικρό οικίσκο του δασαρχείου Σουφλίου και όταν πλημμύρισε η περιοχή εγκλωβίστηκαν εκεί. 

Τα σχολεία της περιοχής παραμένουν κλειστά λόγω των επικίνδυνων καιρικων φαινομένων και σε ορισμένους οικισμούς υπάρχουν συνεχείς διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, ενω η κυκλοφορία των οχημάτων είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Κατόπιν ενημέρωσης από την Βουλγαρία πως αναμένονται μεγάλες ποσότητες νερού  στους ποταμούς Έβρο, Άρδα και Ερυθροπόταμο, οι αρχές βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή.

Η Πολιτική Προστασία Έβρου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως σε συνέχεια Ρηματικής Διακοίνωσης από την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Σόφια της Βουλγαρίας, λόγω αύξησης της στάθμης των υδάτων  των ποταμών Έβρου – Άρδα  – Ερυθροποτάμου από μεγάλες ποσότητες νερού που εισέρχονται από Βουλγαρία, λόγω βροχοπτώσεων παρακαλούνται οι κάτοικοι να μη πλησιάζουν τους ποταμούς Έβρο, Άρδα, Ερυθροπόταμο και τα αναχώματά τους και να απομακρύνουν έγκαιρα μηχανήματα και εργαλεία τους από τις επικίνδυνες περιοχές. 

Επιπλέον, η Πολιτική Προστασία καλεί τις στρατιωτικές μονάδες της περιοχής να να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια για την διαχείριση αύξησης υδάτων στην λεκάνη απορροής του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα