ΑΘΗΝΑ
15:02
|
20.04.2024
Το εμβόλιο της Moderna συντηρείται σε απλό ψυγείο σε αντίθεση με εκείνο των BionTech/Pfizer, που πρέπει να ψύχεται σε θερμοκρασία -70 βαθμών Κελσίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα πέρασαν στην Ελλάδα από την πύλη εισόδου του Προμαχώνα τα πρώτα 8.000 εμβόλια της Moderna κατά του κορονοϊού.

Τα εμβόλια μεταφέρθηκαν με ειδικά φορτηγά ψυγεία στα ψυγεία φύλαξης της Αθήνας και αναμένεται να προστεθούν στα υπόλοιπα της διαδικασίας του μαζικού εμβολιασμού.

Σημειώνεται ότι, το συγκεκριμένο εμβόλιο συντηρείται σε απλό ψυγείο σε αντίθεση με το εμβόλιο των BionTech/Pfizer, που πρέπει να ψύχεται διαρκώς σε θερμοκρασία -70 βαθμών Κελσίου.

Το εμβόλιο της Moderna διατηρείται για τρεις εβδομάδες σε οποιοδήποτε ψυγείο, ενώ σε θερμοκρασίες από -8 έως 2 βαθμούς μπορεί να συντηρηθεί για περίπου έξι μήνες.

Αυτή η ιδιότητά του επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία στη διαδικασία του εμβολιασμού καθώς μπορεί να εφαρμοστεί στους πολίτες σε ένα απλό ιατρείο ή φαρμακείο και όχι μόνο σε ειδικά διαμορφωμένα εμβολιαστικά κέντρα, όπως συμβαίνει μέχρι στιγμής με το εμβόλιο των BionTech/Pfizer.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα