ΑΘΗΝΑ
03:14
|
25.04.2024
Ο Πρόεδρος της Ινδονησίας ήταν ο πρώτος που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού, “ανοίγοντας” την εκστρατεία εμβολιασμού για την χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ινδονησία ξεκίνησε σήμερα (13/1) την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού της κατά του κορονοϊού, με τον Πρόεδρο της χώρας, Τζόκο Ουιντόντο, να λαμβάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της κινεζικής εταιρείας Sinovac, το οποίο η Ινδονησία ενέκρινε πρόσφατα για κατ’ επείγουσα χρήση. 

Το παράδειγμα του Προέδρου ακολούθησαν οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας και ο κλήρος, που είχε αποφανθεί από την προηγούμενη εβδομάδα πως το εμβόλιο είναι halal (επιτρεπτό από τον ισλαμικό νόμο) και μπορεί να ληφθεί από μουσουλμάνους. Προτεραιότητα στον εμβολιασμό προβλέπεται να δοθεί στο υγειονομικό προσωπικό, τους δημοσίους υπαλλήλους και τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους πολίτες της Ινδονησίας.

Ο Ουιντόντο δήλωσε πως πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, προκειμένου να σταματήσει η αλυσιδωτή εξάπλωση του ιού και να προστατευτεί η υγεία μας όλων των πολιτών. Προσέθεσε πως ο εμβολιασμός θα συμβάλει και στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας. 

Η χώρα έλαβε την πρώτη αποστολή των εμβολίων Sinovac στις 6 Δεκεμβρίου και ξεκίνησε να τα διανέμει σε όλη τη χώρα εν αναμονή της άδειας για κατ’ επείγουσα χρήση.  Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ινδονησίας συνιστά την πρώτη μεγάλης κλίμακας χρήση του εμβολίου Sinovac εκτός της Κίνας. Ωστόσο, η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη, καθώς όπου η μεταφορά και η υποδομή είναι περιορισμένες σε ορισμένες περιοχές και οι υγειονομικοί εκφράζουν την ανησυχία τους σχετικά με τη διατήρηση του εμβολίου στους απαιτούμενους βαθμούς Φαρενάιτ για τη διατήρηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητάς του.

Από την αρχή της πανδημίας η Ινδονησία έχει καταγράψει πάνω από 846.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότερους από 24.600 θανάτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα