ΑΘΗΝΑ
18:20
|
23.04.2024
Οι επικεφαλής των σούπερ μάρκετ καλούν την κυβέρνηση Τζόνσον να συστήσει μία νέα ομάδα εργασίας που θα συντονίζει τις κρατικές υπηρεσίες για την ενσωμάτωση των…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την «επείγουσα παρέμβαση» της κυβέρνησης του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ζητούν οι επικεφαλής μεγάλων ομίλων σούπερ μάρκετ (π.χ. Τesco, Sainsbury’s, Asda) προκειμένου να αποφευχθούν “σοβαρή αναταραχή” στην τροδοφοσία της επισιτιστικής αλυσίδας και ελλείψεις βασικών ειδών στη Βόρεια Ιρλανδία το επόμενο διάστημα.

Αφορμή δίνει η συμφωνία που έκαναν τον Δεκέμβριο αξιωματούχοι Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ κατά την οποία τα σούπερ μάρκετ που πωλούν προϊόντα στη Βόρεια Ιρλανδία (τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου) θα μπορούν ως τον Μάρτιο να προσαρμόσουν τα εφοδιαστικά τους συστήματα στην νέα εμπορική πραγματικότητα.

Για άτακτο Brexit προετοιμάζονται στις Βρυξέλλες | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ωστόσο, κάποιες ελλείψεις νωπών προϊόντων παρατηρούνται από τώρα σε κάποια σούπερ μάρκετ της Βόρειας Ιρλανδίας μεταξύ άλλων γιατί παλεύουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα αλλά και τις νέες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Οι επικεφαλής των σούπερ μάρκετ καλούν την κυβέρνηση Τζόνσον να συστήσει μία νέα ομάδα εργασίας που θα συντονίζει τις κρατικές υπηρεσίες για την ενσωμάτωση των ελέγχων στα τελωνεία και τα τρόφιμα και να αξιοποιήσει τους ειδικούς από τους ομίλους των σούπερ μάρκετ για να βρεθεί η καλύτερη λύση.

Επιπλέον προτείνουν στην κυβέρνηση να συμφωνήσει με την ΕΕ πως απαιτείται παράταση μέχρι την εφαρμογή ενός νέου συστήματος.

Μπροστά σε αυτές τις πιέσεις Βρετανός κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι έχει ήδη συσταθεί ειδική ομάδα που θα συνεργαστεί με τα σούπερ μάρκετ και τις κυβερνητικές αρχές στη Βόρεια Ιρλανδία για να αποφευχθούν προβλήματα.

Τραγελαφικά σκηνικά στους τελωνειακούς ελέγχους…

Στο μεταξύ, η νέα περίοδος του Brexit αποκαλύπτει πληθώρα προβλημάτων που δεν είχαν προβλεφθεί ή είχαν παραβλεφθεί.

Παρομοιώδη γίνονται πρόσφατα περιστατικά με Βρετανούς ταξιδιώτες προς την Ολλανδία οι οποίοι εδώ και λίγες μέρες συνειδητοποίησαν ότι η αποχώρησή τους από την ΕΕ τους κόστισε το γεύμα τους.

Όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, εδώ και μέρες οι τελωνειακοί έλεγχοι των Ολλανδών συμπεριλαμβάνουν κατασχέσεις… σάντουιτς με ζαμπόν και κονσέρβες με σαρδέλες από τους επιβάτες πλοίων που προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο! Αιτία οι νέοι αυστηροί τελωνειακοί έλεγχοι στα ολλανδικά λιμάνια, που εισήχθηκσαν λόγω των αυστηρών κανόνων για την εισαγωγή κρέατος, φρούτων, λαχανικών και ψαριών από χώρες εκτός της ΕΕ…

Και κατασχέσεις… σάντουιτς λόγω Brexit στα ευρωπαϊκά τελωνεία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ηλεία: Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζαχάρω κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Ρεκόρ στους τραυματισμούς εργαζομένων στη SpaceX για δεύτερη χρονιά

Το υπερπλεόνασμα ήρθε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια, λέει το ΚΚΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα