ΑΘΗΝΑ
09:00
|
23.01.2021
Τη θέση του ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μπορούν να έχουν μοναδικό ορίζοντα την αναγνώριση «δύο κρατών» με «κυρίαρχη ισότητα», επανέλαβε ο κατοχικός ηγέτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη θέση του ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό εδώ και 50 χρόνια δεν έχουν οδηγήσει σε λύση και αν η επικείμενη άτυπη πενταμερής διάσκεψη καταλήξει σε συνομιλίες αυτές θα μπορούν να έχουν μοναδικό ορίζοντα την αναγνώριση «δύο κρατών» με «κυρίαρχη ισότητα», επανέλαβε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Υποστήριξε ακόμη ότι η λύση της ομοσπονδίας είναι πλέον παρωχημένη και ατελέσφορη.

Όπως είπε, οι εμπλεκόμενες πλευρές ήδη βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας της πενταμερούς, την οποία τοποθέτησε χρονικά στα τέλη Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου.

Οι δηλώσεις του Τατάρ έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε με την ειδική αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ενόψει της ενημέρωσης που θα κάνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις 19 Ιανουαρίου για την ειρηνευτική δύναμη UNFICYP και την Αποστολή Καλών Υπηρεσιών του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Από την πλευρά της, η αξιωματούχος του ΟΗΕ ανέφερε ότι συζήτησε με τις δύο πλευρές λεπτομέρειες της έκθεσής και μετέφερε τις θέσεις και τις προσδοκίες του διεθνούς οργανισμού.

Η κ. Σπέχαρ συναντήθηκε νωρίτερα και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Από κυπριακής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πηγές: Φιλελεύθερος, CNN Greece

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνάντηση Τσαβούσογλου και Στόλτενμπεργκ

Χαμενεΐ για τη δολοφονία Σουλεϊμανί: «Η εκδίκηση είναι αναπόφευκτη και είναι κοντά»

Η Μόσχα προειδοποιεί την Αλβανία με αντίποινα για την απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη

ΕΕ: “Κόπηκε” η πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα