ΑΘΗΝΑ
04:45
|
18.04.2024
Oρφανός από μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς λίγο μετά τοTwitter μπλοκάρεται και από το Youtube.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Oρφανός από μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς λίγο μετά τη μόνιμη αναστολή του λογαριασμού του στο Twitter, την περασμένη Παρασκευή, μπλοκάρεται και το επίσημο κανάλι του στο Youtube.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Youtube, ο απερχόμενος πρόεδρος παραβιάζει τις πολιτικές της πλατφόρμας, αφού σε πρόσφατο βίντεο που μεταδόθηκε από το επίσημο κανάλι του, υποκινούσε σε βία.

Ωστόσο, η εταιρεία τονίζει ότι μετά από μία εβδομάδα θα επανεξεταστεί το θέμα της αναστολής της λειτουργίας του λογαριασμού του.

“Μετά από προσεκτική αναθεώρηση και υπό το φως των ανησυχιών σχετικά με τις συνεχιζόμενες παρακινήσεις σε βία, καταργήσαμε νέο περιεχόμενο που μεταφορτώθηκε στο κανάλι Donald J. Trump και εκδώσαμε προειδοποίηση για παραβίαση των πολιτικών μας για υποκίνηση βίας”, δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube.

“Ως αποτέλεσμα, βάσει του συστήματος προειδοποιήσεων, στο κανάλι δεν επιτρέπεται πλέον να ανεβάζει νέα βίντεο ή ζωντανές ροές για τουλάχιστον επτά ημέρες – κάτι που μπορεί να παραταθεί”, διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Το YouTube ενημέρωσε επίσης ότι θα προβεί και στην απενεργοποίηση των σχολίων κάτω από βίντεο στο κανάλι του Τραμπ. Αν και προς το παρόν ο λογαριασμός είναι προσβάσιμος στους χρήστες, δεν υπάρχει η δυνατότητα για τους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ να ενημερώνουν το κανάλι με νέα βίντεο.

Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στην επικοινωνιακή “ζωή” του απερχόμενου προέδρου καθώς στερείται πρόσβασης στη δημόσια συζήτηση ακόμη και από το μοναδικό μέσο που του είχε απομείνει.

Σημειώνεται, ότι την περασμένη Πέμπτη, το Facebook και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Snapchat, ανέστειλαν τη λειτουργία των λογαριασμών του Τραμπ στις πλατφόρμες τους επ’ αόριστον.

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικανό πρόεδρος σε δηλώσεις του από το Τέξας, το οποίο επισκέφθηκε για την επιθεώρηση του συνοριακού τείχους, τοποθετήθηκε επί της πρότασης παραπομπής του, ισχυριζόμενος ότι: “Η ελευθερία της έκφρασης βρίσκεται υπό πολιορκία. Η 25η τροπολογία δεν με τρομάζει, θα λειτουργήσει όμως ενάντια στον Τζο Μπάιντεν, θα κυνηγά εκείνον και την ηγεσία του», διεμήνυσε, απειλώντας τον νέο πρέοδρο των ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα