ΑΘΗΝΑ
10:17
|
23.01.2021
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 σε επτά ακόμη νομούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 σε επτά ακόμη νομούς, συμπεριλαμβανομένης των νομών Οσάκα και Αίτσι σήμερα την Τετάρτη, διευρύνοντας το πεδίο εφαρμογής του μέτρου εν μέσω της επανεμφάνισης της πανδημίας σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Μιλώντας σε συνάντηση της ειδικής ομάδας της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο Σούγκα είπε ότι νιώθει μια «έντονη αίσθηση ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίση», προσθέτοντας ότι η αύξηση των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα πρέπει να περιοριστεί και να αποτραπεί η εξάπλωσή του ιού σε άλλα μέρη της χώρας.

Υπό την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι άνθρωποι στις πληγείσες περιοχές θα κληθούν να αποφύγουν να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις και τα εστιατόρια και τα μπαρ θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ.

Εν τω μεταξύ, οι εταιρείες ενθαρρύνονται να κάνουν τους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι και να μειώσουν τον αριθμό του προσωπικού που βρίσκεται στα γραφεία κατά 70 τοις εκατό. Ο αριθμός των θεατών σε ζωντανές εκδηλώσεις θα είναι επίσης περιορισμένος.

Υπενθυμίζεται πως το Τόκιο μπήκε πριν λίγες ημέρες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετά την εκτίναξη του αριθμού των κρουσμάτων από τα μέσα Δεκέμβρη και έπειτα. Σήμερα το Τόκιο κατέγραψε ακόμη 1,443 κρούσματα Covid-19, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό στα 78,566 μόνο για την πρωτεύουσα.

Πηγές: The Japan Times, Xinhua

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι υφασμάτινες μάσκες αποτελεσματικές και στα νέα στελέχη του κορονοϊού

Ιταλία-Covid-19: 13.633 κρούσματα, 472 θάνατοι

AstraZeneca: Αρχικά «μικρότερες ποσότητες» του εμβολίου της στην Ευρώπη

Γαλλια: Μεταμόσχευση χεριών από το ύψος του ώμου!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα