ΑΘΗΝΑ
02:46
|
20.04.2024
Αναζητούνται οι δράστες σφαγής τουλάχιστον 80 αμάχων την Τρίτη σε δυτική επαρχία της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο σκοτάδι φαίνεται να κινούνται οι έρευνες των αιθιοπικών αρχών μετά τη νέα σφαγή τουλάχιστον 80 αμάχων την Τρίτη σε δυτική επαρχία της χώρας. Πιθανώς γιατί φαίνεται πως το κύριο ενδιαφέρον του αμφιλεγόμενου Νομπελίστα πρωθυπουργού Άχμεντ Αμπίι επικεντρώνεται στην εξολόθρευση ή εξοστρακισμό πιθανών πολιτικών αντιπάλων από το Λαϊκό Απελευθερωτικό Κίνημα του Τιγκράι (TPLF) που δρα κυρίως στην ομώνυμη βόρεια επαρχία της χώρας και συμμετείχε επί πολλά χρόνια σε κυβερνήσεις συνεργασίας…

Αιθιοπία: Τουλάχιστον 67 νεκροί αυτή την εβδομάδα σε αντικυβερνητικές  διαδηλώσεις - The President

Τα θύματα της νέας σφαγής στη δυτική Αιθιοπία φαίνεται πως είναι ηλικίας από 2 ετών ως 45 ετών. Αιθίοπες κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν είχαν το παραμικρό στοιχείο για την ταυτότητα των δραστών του άγριου φονικού που κατήγγειλε πρώτη η Αιθιοπική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (EHRC).

«Λάβαμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες περισσότεροι από 80 πολίτες σκοτώθηκαν στις 12 Ιανουαρίου κοντά στο Νταλέτι», στην περιφέρεια Μπενισανγκούλ-Γκουμούζ, εξήγησε ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης, Ααρόν Μαάσο.

EHRC | The Reporter Ethiopia English

Το χωριό Νταλέτι βρίσκεται στη ζώνη του Μέτεκελ, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ένοπλες επιθέσεις. Σε μια από αυτές, τον Δεκέμβριο, έχασαν τη ζωή τους 207 χωρικοί.

Δεν υπάρχει κάποια γνωστή διασύνδεση μεταξύ αυτών των βιαιοπραγιών και των συγκρούσεων που είναι σε εξέλιξη στο Τιγκράι.

Σύμφωνα με τον Ααρόν Μαάσο, η επίθεση της Τρίτης έγινε γύρω στις 5 με 7 το πρωί της Τρίτης. Τα θύματα ήταν ηλικίας από 2 έως 45 ετών.

Η Επιτροπή «προσπαθεί να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για τους δράστες», πρόσθεσε. Πολλά ηγετικά στελέχη της τοπικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι οι επιθέσεις είναι έργο μελών της φυλής Γκουμούζ, η οποία συχνά στοχοθετεί τα μέλη της φυλής Αχμάρα.

Ένας επιζών, ο Άχμεντ Γιμάμ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μέτρησε 82 πτώματα και ότι υπάρχουν και 22 τραυματίες. Οι δράστες επιτέθηκαν με μαχαίρια και πυροβόλα. «Φοβάμαι ότι θα ξαναγίνει, επειδή οι υπεύθυνοι δεν τιμωρούνται και οι τοπικές και περιφερειακές αρχές δεν λειτουργούν», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα