ΑΘΗΝΑ
10:04
|
20.04.2024
Τα πρώτα συμπτώματα του 61χρονου ηγέτη του MAS ήταν ο επίμονος βήχας και ο πυρετός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Τα πρώτα συμπτώματα του 61χρονου ηγέτη του MAS (φαβορί για τις εκλογές του Μαρτίου), ήταν ο επίμονος βήχας και ο πυρετός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Los Tiempos, το γραφείο Τύπου του Μοράλες, διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου είναι σταθερή και ότι λαμβάνει την συνιστώμενη θεραπεία, τονίζοντας ότι “ευχαριστεί τον λαό της Βολιβίας για την έκφραση της ανησυχίας και της αλληλεγγύης του”.

Η είδηση μεταδόθηκε για πρώτη φορά από το ράδιο Coca την Τρίτη το βράδυ, λίγο μετά την επίσκεψή του Έβο Μοράλες σε κλινική της Κοτσαμπάμπα.

Ο Μοράλες αν και παραδέχτηκε ότι έχει λίγο βήχα, αρνήθηκε αρχικά ότι έχει μολυνθεί από κορονοϊό. Σε συνέντευξή του με έναν Αργεντινό δημοσιογράφο, τόνισε ότι πρόκειται για ψευδή είδηση που διαδίδεται από τη Δεξιά.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, η ομάδα του πρώην προέδρου της Βολιβίας επιβεβαίωσε την είδηση.

Στον προσωπικό του λογαρισμό στο Twitter, o Έβο Μοράλες δεν επιβεβαιώνει ότι νοσεί από τον κορονοϊό και κατά τη διάρκεια της Τρίτης (12/1) παρέμεινε ενεργός στο Twitter, αναρτώντας αρκετά μηνύματα στα οποία διαβεβαιώνει ότι είναι καλά στην υγεία του.

“Ευχαριστώ τους υπεύθυνους δημοσιογράφους και τα σοβαρά Μέσα που αναφέρονται με ανησυχία στην κατάσταση της υγείας μου” αναφέρει η πιο πρόσφατη ανάρτησή του.

Σε άλλη ανάρτησή του στηλιτεύει την εφημερίδα Pagina Siete, τονίζοντας ότι κάνει επιβλαβή δημοσιογραφία καθοδηγούμενη από την αθλιότητα και την κακία επιδιδόμενη σε σπέκουλα για την υγεία του.

Σε μία ακόμη ανάρτησή του, ο Έβο Μοράλες ευχαριστεί τον κόσμο που ανησυχεί για την κατάσταση της υγείας του, υπογραμμίζοντας ότι χάρη στο Θεό και την έκφραση αλληλεγγύης του λαού αισθάνεται πολύ καλά.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Έβο Μοράλες, στο πλαίσιο της προεκλογικής μάχης, είχε συμμετάσχει σε μαζικές συναντήσεις με τους κοκαλέρος (καλλιεργητές κόκας) της Κοτσαμπάμπα.

Τη Δευτέρα (11/1) μετέβη σε ιδιωτική κλινική όπου υποβλήθηκε σε αρθροσκοπική εξέταση και σε Covid τεστ, (όπως ορίζει το πρωτόκολλο), στο οποίο και διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

Πηγές: latercera, unitel, El Pais

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα