ΑΘΗΝΑ
03:41
|
27.04.2024
Οι ομάδες εμβολιασμού πολιτών με αναπηρία και προβλήματα κίνησης θα απαρτίζεται από δύο ασθενοφόρα και 10 κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Toν εμβολιασμό των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων, που δεν μπορούν να μετακινηθούν προτίθεται να αναλάβει ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής, διαθέτοντας στο Υπουργείο Υγείας εξειδικευμένα κλιμάκια προκειμένου να συμβάλλουν στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια Αττικής, οι ομάδες εμβολιασμού πολιτών με αναπηρία και προβλήματα κίνησης θα απαρτίζεται από δύο ασθενοφόρα και 10 κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι, στελεχωμένες με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι ο εμβολιασμός «αφορά μία ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού που κινδυνεύει από τις επιπλοκές της Covid-19 λοίμωξης και θα πρέπει να προηγηθεί στον εμβολιασμό».

Ο ΙΣΑ υπενθυμίζει πως το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κινητών Ομάδων του συλλόγου και της Περιφέρειας Αττικής έχουν διενεργήσει όλους αυτούς τους μήνες εκατοντάδες rapid test συμβάλλοντας σημαντικά στην επιδημιολογική επιτήρηση του Λεκανοπεδίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα