ΑΘΗΝΑ
15:58
|
26.04.2024
Με συνθήματα όπως "Black Lives Matter" και "Justice for Ibrahima", εκατοντάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους των Βρυξελλών διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του μαύρου 23χρονου Ιμπραιμά…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με συνθήματα όπως “Black Lives Matter” και “Justice for Ibrahima”, εκατοντάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους των Βρυξελλών διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του μαύρου 23χρονου Ιμπραιμά Μπ., το προηγούμενο Σάββατο, λίγο μετά τη σύλληψή του μέσα σε αστυνομικό τμήμα όπου είχε μεταφερθεί.

Η πορεί διαμαρτυρίας που ξεκίνησε ήσυχα το απόγευμα της Τετάρτης με τη συμμετοχή αρκετών εκατοντάδων διαδηλωτών -συμπεριλαμβανομένων της μητέρας, της αδελφής και της θείας του θύματος- κατέληξε σε επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών και σε αθρόες συλλήψεις.

Ένα αστυνομικό τμήμα τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Δύο ακόμη αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις επιχειρήσεις για την αποκατάσταση της τάξης, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και πυροτεχνήματα κατά των αστυνομικών, ενώ η αστυνομία προχώρησε στη χρήση αντλιών νερού κατά του πλήθους.

Η αστυνομία προχώρησε σε αθρόες συλλήψεις διαδηλωτών στο προάστιο Σερμπέκ των Βρυξελλών, τις οποίες η εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών, Οντρέ Ντερεϊμέκερ, διακαιολόγησε λέγοντας ότι έγιναν γιατί σημειώθηκαν καταστροφές αυτοκινήτων και ότι οι συγκεντρωμένοι εκτόξευαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Η εισαγγελία των Βρυξελλών ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για “ανθρωποκτονία από αμέλεια”, για να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του Ιμπραϊμά Μπ., που συνελήφθη μετά από διαδήλωση κατά των μέτρων για την πανδημία το Σάββατο (9/1) για να καταλήξει λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από τις ΗΠΑ στο Παρίσι: Φοιτητές απέκλεισαν πανεπιστήμιο σε αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα