ΑΘΗΝΑ
05:18
|
27.04.2024
Σύμφωνα με τη δήλωση της υπουργού Παιδείας από το ερχόμενο έτος ξεκινά και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά το διυπουργικό ν/σ των Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη που θεσμοθετεί την κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης στοχεύοντας το φοιτητικό κίνημα, η υπουργός Παιδείας ετοιμάζει και δεύτερο νομοσχέδιο που θα αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευτικών στελεχών.

Σύμφωνα με τη δήλωση της υπουργού Παιδείας από το ερχόμενο έτος ξεκινά και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

“Προχωράμε γρήγορα στο επόμενο νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει θεμελιώδεις αξίες της ΝΔ αλλά και της κοινωνίας. Θα αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και στα στελέχη της εκπαίδευσης. Η πρόθεση μας είναι να ισχύσει από το αμέσως επόμενο σχολικό έτος η αξιολόγηση και μόλις ψηφιστεί να ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάδειξη των νέων στελεχών εκπαίδευσης”, δήλωσε η υπουργός.

 Σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, κάθε αξιολογούμενος εκπαιδευτικός θα αξιολογείται από τουλάχιστον δύο αξιολογητές, ενώ η αξιολόγηση θα οργανώνεται σε δύο διαφορετικά πλαίστα τα οποία έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και κριτήρια.

Κάθε εκπαιδευτικός και στέλεχος εκπαίδευσης θα έχει τον προσωπικό του ηλεκτρονικό φάκελο, στον οποίο θα καταχωρίζονται ανάμεσα σε άλλα στοιχεία άσκησης του εκπαιδευτικού/διοικητικού του έργου, θα προβλέπεται συνέντευξη μεταξύ αξιολογούμενου και αξιολογητή, καθώς και προγραμματισμένες παρατηρήσεις διδασκαλίας μαθημάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα