ΑΘΗΝΑ
04:37
|
19.01.2021
Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι οι ηλικιωμένοι είναι φορείς σε πολυανθεκτικά μικρόβια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τα παιδιατρικά νοσοκομεία ως εμβολιαστικά κέντρα για ηλικιωμένους πολίτες.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε πως το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν στο Νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού” 200 εμβολιασμοί σε άτομα των 85 ετών και άνω. Το εμβολιαστικό κέντρο διαθέτει τέσσερις εμβολιαστικές μονάδες κι αναμένεται να το επισκεφθούν μαζί με τους συνοδούς περίπου 400 άτομα.

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως οι ηλικιωμένοι είναι φορείς σε πολυανθεκτικά μικρόβια, τα οποία είναι επικίνδυνα για τα νοσηλευόμενα παιδιά, ενώ το εμβολιαστικό κέντρο είναι μόνο για τους εργαζόμενους και είναι ακατάλληλος χώρος για τους ηλικιωμένους, καθώς υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού. “Το εμβολιαστικό κέντρο είναι στελεχωμένο από παιδιάτρους και όχι από γιατρούς ειδικοτήτων που επιβάλλει το πρωτόκολλο για να αντιμετωπίσουν ενήλικα άτομα. Τα ίδια ισχύουν και για τα άλλα παιδιατρικά Νοσοκομεία και γενικότερα για όλα τα νοσοκομεία”, επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόρεια Ιρλανδία: Ομόφωνη έγκριση νομοσχεδίου κατά της ενδοοικογενειακής κακοποίησης

Λιγότερες εμβολιαστικές δόσεις παρέλαβε τη Δευτέρα η Ελλάδα σε σχέση με τον αναμενόμενο αριθμό

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το ξυλοδαρμό του σταθμάρχη

Προφυλακίστηκε 29χρονος για τον βιασμό 17χρονης στην Αθήνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα