ΑΘΗΝΑ
21:51
|
17.05.2024
Το φαινόμενο απαθανάτισε με τη βοήθεια drone ένας ερασιτέχνης φωτογράφος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ερασιτέχνης φωτογράφος Ντέρι Μορόνεϊ απογείωσε το drone του πάνω από τη λίμνη Κακόρα στη βόρεια ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας για να βγάλει μερικές αεροφωτογραφίες, αλλά έπεσε πάνω σε ένα εντυπωσιακό δημιούργημα της “μητέρας Φύσης”.

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που απαθανάτισαν το φαινόμενο που θυμίζει το “Δέντρο της Ζωής” έχουν εκπλήξει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχουν κάνει διάσημο τον φωτογράφο και την μικρή πόλη Μπρουμ Χεντς.

Το μοναδικό αυτό φαινόμενο, που μοιάζει με το «Δέντρο της Ζωής», προκαλείται από το λάδι των τεϊόδεντρων που βρίσκουν τον δρόμο τους στα φυσικά μονοπάτια της λίμνης μετά από καταιγίδα. Η λίμνη συνδέεται με μία παραλία και οι εκβολές καλύπτονται από δέντρα τσαγιού, εξήγησε ο Αυστραλός ερασιτέχνης φωτογράφος. Όταν μια καταιγίδα γεμίσει την λίμνη και το νερό φτάσει στην παραλία, οι παλίρροιες σπρώχνουν το νερό και το έλαιο πίσω. Όταν η καταιγίδα υποχωρήσει, το νερό αποστραγγίζεται, αλλά το βαρύ λάδι παραμένει στην λίμνη, σχηματίζοντας ένα μοτίβο σε σχήμα δέντρου.


“Η φωτογραφία τραβήχτηκε από υψόμετρο 119 μέτρων, οπότε θα ήταν αδύνατον για κάποιον να το δει εκτός κι αν βρισκόταν σε αεροπλάνο», εξηγεί ο Ντέρι Μορόνεϊ που τράβηξε τις φωτογραφίες μετά από μια καταιγίδα τον περασμένο Ιούλιο. “Από το έδαφος μοιάζει με μία κανονική λίμνη και δεν το σκέφτηκα πολύ”, πρόσθεσε μιλώντας στην Daily Mail της Αυστραλίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Η αφρικανική σκόνη επιστρέφει: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και ισχυροί άνεμοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα