ΑΘΗΝΑ
11:27
|
23.04.2024
Απολογητικός ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Τζακ Ντόρσεϊ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, δήλωσε ότι η απόφαση αποκλεισμού του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ήταν “σωστή”. Ωστόσο, ο Τζακ Ντόρσεϊ τόνισε ότι η εν λόγω ενέργεια αποτελεί μια “αποτυχία” από την πλευρά τους καθώς “δημιούργησε προηγούμενο”, το οποίο παραδέχθηκε πως του φαίνεται “επικίνδυνο” ως προς την εξουσία που κρατούν στα χέρια τους μεγάλες εταιρείες.

Πάντως ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter εξέφρασε τη λύπη του για τα “πρωτόγνωρα” και τις “αφόρητες συνθήκες” που οδήγησαν στη μόνιμη αναστολή του προσωπικού λογαριασμού του Ντόναλντ Τραμπ. Το μπλοκάρισμα του Τραμπ ήρθε μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου και τις κατηγορίες ότι η ενέργεια υποκινήθηκε από τον απερχόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου. Υπενθυμίζεται ότι χθες τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ τάχθηκε υπέρ της παραπομπής Τραμπ σε δίκη για καθαίρεση. Μια απόφαση, ιστορικής σημασίας, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας πρόεδρος στη διάρκεια μίας θητείας παραπέμπεται δύο φορές σε δίκη για καθαίρεση.

Πολλοί επέκριναν και πολλοί επαίνεσαν το Twitter για την “αποβολή” του Ντόναλντ Τραμπ. Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, είναι ανάμεσα στους ηγέτες που καταδίκασαν την απόφαση του τεχνολογικού κολοσσού.

Σε μια σειρά αναρτήσεων ο Τζακ Ντόρσεϊ έκανε για πρώτη φορά λόγο για “αποτυχία από μέρους μας να κάνουμε υγιή συζήτηση”. Πρόσθεσε ότι κινήσεις αυτής της φύσης “μας διχάζουν. Περιορίζουν τη δυνατότητα να εξηγήσεις, να μετανιώσεις, να μάθεις. Και δημιουργούν προηγούμενο που μου μοιάζει επικίνδυνο”, όσον αφορά “στην εξουσία ενός ατόμου ή μιας επιχείρησης σε μέρος του παγκόσμιου δημόσιου διαλόγου”.

Το Twitter ήταν εδώ και χρόνια το βασικό εργαλείο πολιτικής επικοινωνίας του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει παράλληλα αποκλειστεί από τους ιστότοπους Facebook, Instagram, Snapchat, Twitch και, από προχθές Τρίτη, από το YouTube για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Ο Τζακ Ντόρσεϊ πιστεύει ότι η ισορροπία δύναμης τηρείται, όσο «ο κόσμος μπορεί απλά να πάει σε κάποια άλλη υπηρεσία, εάν δεν τον βρίσκουν σύμφωνο οι κανόνες μας και η επιβολή τους». Όμως αυτή η ιδέα “αμφισβητήθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν αρκετοί πάροχοι βασικών υπηρεσιών στο διαδίκτυο αποφάσισαν να μη φιλοξενούν πλέον αυτό που έβρισκαν επικίνδυνο”. “Δεν πιστεύω ότι ήταν κάτι συντονισμένο. Πιο πιθανό: οι εταιρείες κατέληξαν στα δικά τους συμπεράσματα ή ενθαρρύνθηκαν από τις ενέργειες των άλλων”, σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ναυάγιο στη Μάγχη: Τουλάχιστον 5 νεκροί-Φόβοι για περισσότερους

Ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της UNRWA

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εκθέτει κυβέρνηση Μητσοτάκη για αστυνομική βία και υποκλοπές

Βρετανία: Πράσινο φως για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα