ΑΘΗΝΑ
08:32
|
03.05.2024
Εντατικές προσπάθειες για τη διάσωση πολλών δεκάδων εγκλωβισμένων δίνουν τα σωστικά συνεργεία...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το θάνατο πολλών δεκάδων ανθρώπων, τον τραυματισμό εκατοντάδων και σημαντικές καταστροφές σε χιλιάδες κτίρια και σε δίκτυα συγκοινωνιών και Ενέργειας προκάλεσε σήμερα το πρωί σεισμός μεγέθους 6,2 Ρίχτερ που συγκλόνισε την νήσο Σουλαουέσι (Κελέβη), στην Ινδονησία.

Ο απολογισμός των θυμάτων του Εγκέλαδου αναφέρει το θάνατο τουλάχιστον 42 ανθρώπων και τον τραυματισμό πάνω από 900 άλλων. Ωστόσο οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αλλάξουν προς το χειρότερο τις επόμενες ώρες και μέρες λόγω του σημαντικού αριθμού εγκλωβισμένων και των ισχυρών μετασεισμών.

Μπροστά στην προειδοποίηση των αρχών για ενδεχόμενο τσουνάμνι, χιλιάδες τρομαγμένοι κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους για περιοχές σε μεγαλύτερο υψόμετρο όταν ο σεισμός των 6,2 βαθμών σημειώθηκε 6 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Ματζένε, σε βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων, λίγο πριν τη μία και μισή το πρωί.

Image

Από τον κύριο σεισμό και τους μετασεισμούς καταστράφηκαν περισσότερα από 300 σπίτια και δύο ξενοδοχεία, ενώ ένα νοσοκομείο ισοπεδώθηκε, όπως και το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη, όπου αρκετοί άνθρωποι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια.

Από την έντονη σεισμική δραστηριότητα προκλήθηκαν τρεις κατολισθήσεις, διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ καταστράφηκαν γέφυρες. Η ισχυρή βροχόπτωση δυσχεραίνει τις συνθήκες για όσους αναζητούν καταφύγιο.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται κάτοικοι να φεύγουν προς περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο με μοτοσικλέτες. Επιπλέον, ένα κορίτσι που έχει παγιδευτεί στα χαλάσματα και κόσμος να απομακρύνει τα συντρίμμια με τα χέρια.

Image

Ο Ινδονήσιος πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα, προτρέποντας τους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και τις αρχές να εντείνουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Τοπικός αξιωματούχος στο δυτικό Σουλαουέσι τόνισε πως οι προσπάθειες των αρχών επικεντρώνονται παράλληλα και στην αποκατάσταση του δικτύου τηλεπικοινωνιών και τη διανομή σκηνών, τροφίμων και ιατρικών προμηθειών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα