ΑΘΗΝΑ
23:57
|
01.05.2024
Η δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov και δόθηκε κατ΄αποκλειστικότητα στο Reuters, διαπιστώνει ότι οι Βρετανοί και οι Δανοί είναι οι πιο πρόθυμοι…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πολίτες ανά τον κόσμο είναι σε γενικές γραμμές πιθανό να πούνε ναι σε ένα εμβόλιο κατά της COVID-19, αλλά εμφανίζονται περισσότερο δύσπιστοι απέναντι σε εκείνα που έχουν παρασκευαστεί στην Κίνα ή στη Ρωσία σε σχέση με εκείνα στη Γερμανία ή στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από μια διεθνή δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση βασίστηκε στις απαντήσεις σχεδόν 19.000 ανθρώπων.
Διαπίστωσε ακόμη ότι η προθυμία για εμβολιασμό βελτιώνεται τις τελευταίες εβδομάδες σε πολλές χώρες καθώς τα εμβόλια που έχουν παρασκευάσει εταιρείες στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, στην Κίνα, στη Γερμανία και στη Βρετανία αρχίζουν  να διανέμονται και να χορηγούνται σε πολίτες χωρών της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας.

Στη Βρετανία το 73% των πολιτών απάντησε ότι θα εμβολιαστεί, ενώ στη Δανία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 70%. Στις ΗΠΑ ωστόσο μόλις λίγο λιγότεροι από τους μισούς από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι θα εμβολιάζονταν, ένα ποσοστό που έχει παραμείνει σταθερό σε γενικές γραμμές από τον Ιούλιο. Περισσότερο από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων στην Πολωνία και σχεδόν οι μισοί στη Γαλλία -37% και 48% αντίστοιχα- απάντησαν ότι θα αρνούνταν να εμβολιαστούν.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Πώς θα αποφύγετε τη μετάδοση του Δάγκειου πυρετού από τα κουνούπια

Παραδοχή της AstraZeneca για παρενέργειες του εμβολίου της κατά του κορονοϊού

ΕΦΕΤ: Ανάκληση συσκευασμένης σταφίδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα